Hozzávalók 1 rúdhoz:
3 nagyobb csirkemell filé
300-400 g szeletelt bacon
3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)
200 g tejföl
2 tojás
1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
só, bors
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.
A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk.
A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal.
Végül a csirkét is beleforgatjuk.
A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirketölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk.
A hézagok eltüntetésére, még tehetünk bacont.
A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.
A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, 3-4 darabba vágjuk, besózzuk. A tojást és a sajtkrémet robotgéppel simára keverjük, belevegyítjük a többi hozzávalót is. Híg nokedlitészta-áll...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Azonos csirkealkatrészekből készítjük (pl. szárnyak vagy felső ill. alsó combok). 2. 8 dkg lisztbe belekeverünk egy kiskanál majoránnát, fehérborsot, őrölt köménymagot, sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA combokat alaposan megmossuk, sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb méretű tepsibe 3 púpos ek tyúkzsírra fektetjük őket. Ráöntünk 2,5 dl sört. Előmelegített sütőben fedő/alufólia alat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű