Egy őzgerinchez szükséges hozzávaló::
80 dkg csirkemell, 20 dkg nagyon vékonyra szeletelt bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is), 1 csokor petrezselyem levél, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2db nyers tojás, só, bors, picike vaj a forma kikenéséhez, 3 evőkanálnyi zsemlemorzsa (nagyon finom a borsos-mustáros vagy zöld fűszeres panírmorzsa).
Először a csirkemelleket, 2x2cm-es darabokra kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hagyjuk állni egy kicsit, amíg elkészülünk a többi alkotórésszel is.
Egy masszát készítünk 3 evőkanál tejfölből, a tojásokból, lisztből, apróra darabolt petrezselyemből, reszelt sajtból (ebből hagyjunk meg egy keveset a tetejére is). Jól összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk a panírmorzsával és kibéleljük a bacon szalonna csíkokkal úgy, hogy a szélei a formán kívül lógjanak.
A húst összeforgatjuk a masszával és az őzgerincformába kanalazzuk. Ha megtelt, a lelógó szalonnát hajtsuk rá, illetve ha nem éri be, akkor a tetejére is tegyünk szalonna csíkot.
Kenjük meg 1 evőkanál tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal és előmelegített sütőben, 170 fokon süssük kb. 40 percig készre.
Amikor megsült, a formából fordítsuk ki egy tepsire és tegyük vissza a sütőbe pár percre, amíg a szalonna is kap egy kis színt.
Legalább egy félórát hagyjuk hűlni, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Végy egy csirkemellet, megtisztítás után vágj bele egy zsebet, sózd be kívül belül. (Ízlés szerint fűszersót is használhatsz – ez a tölteléktől függjön – pl: fokhagymás, csilis, zö...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes10 csirkecomg alsó, besózok, picit megborsozom és majorannával megszóróm. Igy hagyom őket 1 órát a hűtőben pihenni, utánnak betekerem baconnal, kicsit a tetejét pirospaprikával m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A felkockázott húst hozzákeverjük és addig pirítjuk, míg feldobja a levét. A gombát leszűrjük és hozzákeverjük, fűszerezzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a combokat, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Egy tálba tesszük a mustárt, a két evőkanál olívaolajat, frissen őrölt borsot adunk hozzá,majd összekeverjük. Beleforga...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes