10 csirkecomb
2 narancs
2 kanál méz
3 gerezd fokhagyma
Kis darab gyömbér
Chili
2 kanál olaj
Só
Bors
Chilis-narancsos-mézes csirke :)
Recept: Készítettem egy pácot, és ebben hagytam állni egy éjszakát a sózott-borsozott csirkét. Pác: 1 narancs leve, 1 narancs húsa, 2 kanál méz, chili, 3 gerezd fokhagyma, kis darab gyömbér, 1 kanál olaj. Ezeket egy edénybe raktam, s leturmixoltam. Ebben hagytam állni a húst, majd tepsi és sütés :)
Az alaposan megmosott narancsok héját lereszeljük, majd levüket kifacsarjuk. A szezámmagot egy tiszta serpenyőben kicsit megpirítjuk. A csíkokra vágott csirkemell filét sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb hasábokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olíva olajon kicsit megpirítjuk, közben sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a friss rozmaringot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát megdinsztelem, közben hozzáadom a babot. Hozzáadom a gombát, sózom, nagy lángon hagyom, hogy elfőjjön a leve. Csirkemellkockákat beledobom, pár perc alatt kifegérednek....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a továbbiakat. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával. A fokhagymát...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű