10 csirkecomb
2 narancs
2 kanál méz
3 gerezd fokhagyma
Kis darab gyömbér
Chili
2 kanál olaj
Só
Bors
Chilis-narancsos-mézes csirke :)
Recept: Készítettem egy pácot, és ebben hagytam állni egy éjszakát a sózott-borsozott csirkét. Pác: 1 narancs leve, 1 narancs húsa, 2 kanál méz, chili, 3 gerezd fokhagyma, kis darab gyömbér, 1 kanál olaj. Ezeket egy edénybe raktam, s leturmixoltam. Ebben hagytam állni a húst, majd tepsi és sütés :)
Az utolsó hozzávaló kivételével mindent egy nagyobb tálba téve összekeverünk, majd a mázba forgatjuk a csirkeszárnyakat is. 2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A sü...
Elkészítési idő:A fél, filézett csirkemelleket keresztben kettészeltem úgy, hogy a hártyás feléből szép egyenletes, göngyölhető filé darabokat kapjak. A csirkemell leeső darabjait csíkokra vágtam,...
Elkészítési idő:A húst kockákra vágom (kb, 2x 2 cm), hozzáadom a fűszereket, az olívaolajat, összeforgatom, hogy mindenütt jól átjárja a fűszer, az airfryer kosárba pakolom, és 190 fokon 12- 14 pe...
Elkészítési idő:A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...
Elkészítési idő: