6 db kacsacomb
1 csipet bors - fehér (őrölt)
1 csapott evőkanál só - tengeri
2 szál rozmaring (friss, vagy szárított)
8 gerezd fokhagyma
A kacsacombokat a darabos tengeri sóval és fehér borssal befűszerezzük, majd bőrös felével lefelé egy tepsibe rakjuk.
2
Rátesszük a megtisztított fokhagymát és az egyik szál rozmaring leveleit.
3
Lefóliázzuk, nem kell alá sem zsiradék sem víz, és 1 órát sütjük 180 C fokon középső rácson. Ezalatt a zsír nagy része kiolvad. Azután megfordítjuk őket, a fóliát visszatesszük és 180 C fokon még kb. 45 percig sütjük.
4
Ezután levesszük a fóliát, felső rácsra, és felső sütésre váltunk, (grill még jobb, ha van), még szórunk rá egy kis darabos sót és 30 perc alatt ilyen szép pirosra sütjük.
5
Tálaláskor a megmaradt szál rozmaringgal díszítjük. Köretnek polentát, burgonyapürét vagy zöldsalátát javasolok. A végén pedig még nyertünk egy jó adag fűszeres kacsazsírt is, amit csak be kell hűteni.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós, forró vízben kifőzzük. A vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a gön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk és minimális kókuszzsíron/olajon megpirítjuk. Felaprítjuk a gombát és azt is hozzáadjuk, majd felöntjük nagyon pici vízzel ízesítjük sóval, borssal, p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A májat megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk. 2. Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben a kacsazsírt felhevítjük, majd szépen sorban rádobáljuk a hagymákat, a májat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű