Családireceptkönyv.hu

Kínai csípős szezámmagos csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 ek méz
3 ek szezámmag
1 ek étolaj
1 db tojás
1 csipet só
2 tk víz
2 kávéskanál sütőpor
1 egész csirkemell
5 ek ketchup
2 tk chili szósz
5 kanál keményítő
25 dkg átszitált liszt

Elkészítés:


A lisztből, keményítőből, olajból, tojásból, sóból, sütőporból és egy kevés vízből sűrű palacsintatésztát keverünk.

A csirkemellet felvágjuk ujjnyi csíkokra (mind hossza mind pedig vastagságra) és összekeverjük a palacsinta masszával. Jó meleg olajban egyesével pár perc alatt megsütjük mind a két oldalát. Papírtörlőre szedve hagyjuk, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.

Máz: egy wokba belemérjük a mézet és hagyjuk felforrni. Amikor már mindenhol habzik, hozzáadjuk a ketchupot, a csilit (vagy erős pistát) és a szezámmagot. Hagyjuk visszamelegedni és már kész is.

A mázba beleforgatjuk a már kisült bundás csirkefalatokat!

Kínai csípős szezámmagos csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkepörkölt nokedlivel
Csirkepörkölt nokedlivel

A csirkét megmossuk és összedaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és egy lábasban aranysárgára pirítjuk. Beletesszük a fűszerpaprikát kicsit megpirítjuk, majd beletess...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Medvehagymás rántott csirkecomb
Medvehagymás rántott csirkecomb

A csirkecombokat megtisztítjuk, a forgóknál ketté vágjuk és 2-3 helyen csontig bevágjuk. A medvehagymát apróra vágjuk. A tojásból és a lisztből csipet sóval palacsintatészta sűrűsé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkebecsinált leves
Csirkebecsinált leves

Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra vágjuk. --Felhevített vajban és olajban a húsdarabok minden oldalát átpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket a ha...

Elkészítési idő: 35
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mexikói csirkemell csíkok
Mexikói csirkemell csíkok

A szalonnát felkockázom, és megpirítom a zsíron. Később hozzáadom a nagyobb kockára vágott vörös és lila hagymát. Megpárolom, beleteszem az áttört fokhagymát és a csíkokra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk