6 ek méz
3 ek szezámmag
1 ek étolaj
1 db tojás
1 csipet só
2 tk víz
2 kávéskanál sütőpor
1 egész csirkemell
5 ek ketchup
2 tk chili szósz
5 kanál keményítő
25 dkg átszitált liszt
A lisztből, keményítőből, olajból, tojásból, sóból, sütőporból és egy kevés vízből sűrű palacsintatésztát keverünk.
A csirkemellet felvágjuk ujjnyi csíkokra (mind hossza mind pedig vastagságra) és összekeverjük a palacsinta masszával. Jó meleg olajban egyesével pár perc alatt megsütjük mind a két oldalát. Papírtörlőre szedve hagyjuk, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Máz: egy wokba belemérjük a mézet és hagyjuk felforrni. Amikor már mindenhol habzik, hozzáadjuk a ketchupot, a csilit (vagy erős pistát) és a szezámmagot. Hagyjuk visszamelegedni és már kész is.
A mázba beleforgatjuk a már kisült bundás csirkefalatokat!
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, egy tálban összekeverjük a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, félretesszük, 10 percig állni hagyjuk. Közben lereszeljük a sajtot (finom lyuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA resztelt csirkemáj elkészítéséhez egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat és megdinszteljük rajta a karikára vágott vöröshagymát. Amikor megvan, hozzáadjuk a szintén vékon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykahúst felvágjuk, majd serpenyőben vajon átsütjük. Ha megpirult, kiszedjük. A serpenyőben megpirítjuk a gombát. Visszatesszük rá a húst, felöntjük tejszínnel, fűszerezzük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű