Családireceptkönyv.hu

Kínai csípős szezámmagos csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 ek méz
3 ek szezámmag
1 ek étolaj
1 db tojás
1 csipet só
2 tk víz
2 kávéskanál sütőpor
1 egész csirkemell
5 ek ketchup
2 tk chili szósz
5 kanál keményítő
25 dkg átszitált liszt

Elkészítés:


A lisztből, keményítőből, olajból, tojásból, sóból, sütőporból és egy kevés vízből sűrű palacsintatésztát keverünk.

A csirkemellet felvágjuk ujjnyi csíkokra (mind hossza mind pedig vastagságra) és összekeverjük a palacsinta masszával. Jó meleg olajban egyesével pár perc alatt megsütjük mind a két oldalát. Papírtörlőre szedve hagyjuk, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.

Máz: egy wokba belemérjük a mézet és hagyjuk felforrni. Amikor már mindenhol habzik, hozzáadjuk a ketchupot, a csilit (vagy erős pistát) és a szezámmagot. Hagyjuk visszamelegedni és már kész is.

A mázba beleforgatjuk a már kisült bundás csirkefalatokat!

Kínai csípős szezámmagos csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Csirkés taco
Csirkés taco

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, egy tálban összekeverjük a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, félretesszük, 10 percig állni hagyjuk. Közben lereszeljük a sajtot (finom lyuk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Resztelt csirkemáj
Resztelt csirkemáj

A resztelt csirkemáj elkészítéséhez egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat és megdinszteljük rajta a karikára vágott vöröshagymát. Amikor megvan, hozzáadjuk a szintén vékon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
csirkemell ozgerincben
csirkemell ozgerincben

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Pulyka Stroganoff módra
Pulyka Stroganoff módra

A pulykahúst felvágjuk, majd serpenyőben vajon átsütjük. Ha megpirult, kiszedjük. A serpenyőben megpirítjuk a gombát. Visszatesszük rá a húst, felöntjük tejszínnel, fűszerezzük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk