8 db csirke felső comb
2 dl világos sör
2 evőkanál mustár
4 gerezd fokhagyma
0,5 mokkáskanál őrölt gyömbér
0,5 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál pirospaprika
ízlés szerint só
Elkészítjük a pácot: a zúzott fokhagymát, gyömbért, borsot, pirospaprikát és a mustárt egy tálban összekeverjük, majd a páccal alaposan bedörzsöljük a besózott, kicsontozott combokat.
Egy órát hagyjuk benne állni letakarva, majd hőálló sütőtálba sorakoztatjuk őket, vagy tepsibe.
Ráöntjük a sört. Lefedjük, előmelegített sütőben, 180 C-on körül-belül 30 perc alatt megpároljuk.
Majd további 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Pirított krumplival, vörösboros szilvaraguval tálaltam.
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: gyorsA csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróbb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 5 dkg vajat hevítünk, hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott vöröshagymát és fehéredésig pi...
Elkészítési idő:-Melegítsd elő a a sütőt 180°C-ra. - Közben egy sütőben is használható edényben, amiben éppen elférnek egymás mellett a csirkecombok, pirítsd meg a kolozsvári szalonnát majd szórd...
Elkészítési idő: 60 perc