8 db csirke felső comb
2 dl világos sör
2 evőkanál mustár
4 gerezd fokhagyma
0,5 mokkáskanál őrölt gyömbér
0,5 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál pirospaprika
ízlés szerint só
Elkészítjük a pácot: a zúzott fokhagymát, gyömbért, borsot, pirospaprikát és a mustárt egy tálban összekeverjük, majd a páccal alaposan bedörzsöljük a besózott, kicsontozott combokat.
Egy órát hagyjuk benne állni letakarva, majd hőálló sütőtálba sorakoztatjuk őket, vagy tepsibe.
Ráöntjük a sört. Lefedjük, előmelegített sütőben, 180 C-on körül-belül 30 perc alatt megpároljuk.
Majd további 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Pirított krumplival, vörösboros szilvaraguval tálaltam.
A narancsos csirkemell mázához a narancsok és a citrom héját lereszeljük, hozzáfacsarjuk a narancsok levét, és a mézzel együtt egy kisebb főzőedénybe tesszük. Felforraljuk, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük. A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel, a petrezs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, lecsepegtetett melleket vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval. Egy edényben olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a 3 evőkanál kukoricalisztet a forgatáshoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A snidlinget, a bazsalikomot és az oregánót apróra vágjuk. Az apróra vágott zöldfűszereket elkeverjük a krémsajttal, majd ízesítjük sóval és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű