200 g pizza mozzarella
1 db paradicsom
2 db csirkemell filé
100 ml tejszín
50 ml fehérbor (Légli Blanc)
só
bors - fekete (tört)
olívaolaj
4 db bazsalikomlevél - friss
A paradicsomot, és a pizza mozzarellát felszeleteljük.
A csirkemell filéket középen bevágjuk, majd szétnyitjuk.
A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
Az olívaolajon egy serpenyőben a húsok egyik oldalát 2-3 perc alatt szépen megsütjük, majd megfordítjuk őket.
A húsok megfordítása után rögtön rátesszük a paradicsom szeleteket.
A paradicsomra tesszük a pizza mozzarella szeleteket.
A sajtszeletekre friss bazsalikomleveleket teszünk.
Aláöntjük a bort, és a tejszínt.
Az egészet meghintjük sóval, borssal.
Feljebb vesszük alatta a hőt, és fedő alatt készre pároljuk kb. 5 perc alatt.
Frissen, forrón tálaljuk a mozzarellás csirkét, a tejszínes mártással meglocsolva.
A húsokat átkenjük a fűszerekkel és egy tepsibe tesszük őket. A zúzott fokhagymát belekeverjük az olajba, hozzáadjuk a paradicsomszószt és a bort, ezzel öntjük le a csirkét. A lime...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, megmossuk, és karikára vágjuk. Beletesszük egy tálba. A hagymát kettévágjuk, majd felszeleteljük, és hozzáadjuk a krumplihoz, megszórjuk majorannával és sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolrózsákat sós vízben roppanósra főzzük, majd hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük. A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek. olajjal kikenünk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz