menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkepörkölt


Írta:

Elk. idő: Kb 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Csirke comb, mell, nyak, zúza, máj.
2 fej vhagyma
3-4 g fokhagyma
1 ek pirospaprika
10-20 szem fekete bors
1-1 paprika, paradicsom
2-3 sárgarépa
1-2 fehér répa
Karalábé, zeller gumó
4-5 fej gomba
2 húsleveskocka
1 ek delikát
kömény, oregánó, borsikafű

Elkészítés:


Hagymát dinsztel, bele pirospaprika
Húsokat kicsit megpörköl
Hozzá kevés víz, paprika, paradicsom
Zsírjára pirít, hozzá kevés víz, ismét zsírjára pirít
(szakaszos párolás)
Felönt vízzel, sóz, fúszerez
Fél óra lassú főzés után bele a zöldségek
(a gombának elég 15-20 perc)
Újabb fél óra lassú főzés
Habját lekanalaz
Végén felforral

Trükkök, tippek, praktikák:


A kész levesből a húsokat és a zöldségeket külön kiszedni.
Levet óvatosan leszűrni finom szűrőn.
Húsok vissza, zöldségeket külön tárol.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Csirkemáj fasírt
Csirkemáj fasírt

A zsemléket tejben áztattam, majd kifacsartam. A megtisztított májat botmixerrel pürésítettem, a többi hozzávalókkal kikevertem, egy kevés zsemlemorzsát adtam hozzá és olajjal kike...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldségeságyon sült csirkemell
Zöldségeságyon sült csirkemell

A csirkemelleket lapjával ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk, félretesszük. A zsiradékon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a babot és a répát, majd pár percig pároljuk. Hozz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bruschetta csirkemell
Bruschetta csirkemell

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk és grillen vagy serpenyőben kevés olajon megsütjük. A paradicsomokat kis kockákra, a fokhagymát, vöröshagymát, bazsalikomot apróra vágjuk. Aki n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fűszeres mustáros csirkemell
Fűszeres mustáros csirkemell

A csirkemellet felszeleteljük és megforgatjuk az elkészített pácban/öntetben. Néhány órát hagyhatjuk állni benne. Pác: kevés olajban elkeverünk fűszereket, sót, borsot, majorann...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk