Csirke comb, mell, nyak, zúza, máj.
2 fej vhagyma
3-4 g fokhagyma
1 ek pirospaprika
10-20 szem fekete bors
1-1 paprika, paradicsom
2-3 sárgarépa
1-2 fehér répa
Karalábé, zeller gumó
4-5 fej gomba
2 húsleveskocka
1 ek delikát
kömény, oregánó, borsikafű
Hagymát dinsztel, bele pirospaprika
Húsokat kicsit megpörköl
Hozzá kevés víz, paprika, paradicsom
Zsírjára pirít, hozzá kevés víz, ismét zsírjára pirít
(szakaszos párolás)
Felönt vízzel, sóz, fúszerez
Fél óra lassú főzés után bele a zöldségek
(a gombának elég 15-20 perc)
Újabb fél óra lassú főzés
Habját lekanalaz
Végén felforral
A kész levesből a húsokat és a zöldségeket külön kiszedni.
Levet óvatosan leszűrni finom szűrőn.
Húsok vissza, zöldségeket külön tárol.
Ahogy készítettem : A csirkemell filéket megnyitjuk,kettéhajtjuk és kiklopfoljuk . Sózzuk,borsozzuk. Lecsót készítünk ,hagyományos módon. Amint elkészült, az egyik részét félre...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMossuk meg a csirkecombokat, töröljük szárazra papírtörlővel, majd rakjuk bele egy tálba. Sózzuk, fűszerezzük és tegyük rá a zúzott fokhagymát is, majd öntsünk rá 2 evőkanál olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húsokat tejben áztatjuk 2-3 órán át. A tojást felverjük ha szükségesnek tűnik egy kevés tejet is adhatunk hozzá, a lisztbe keverjük a fűszereket és a megszokott módon panírozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A szalonnával kibélelünk egy jénai tálat vagy egy tepsit. A csirkemellett felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba mártva bundázzuk. Az edény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű