Hozzávalók: (20 x 20-as szögletes vagy 22 cm átmérőjű kerek formához)
7 dkg vaj
7 dkg étcsokoládé
2 nagyobb tojás
18+4 dkg cukor
2 dkg kakaópor
10 dkg liszt
5 gr sütőpor
25 dkg áttört túró
1 tk. vaníliakivonat/ 1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 tk. citromlé
A vajat és az étcsokoládét a mikró közepes fokozatán többszöri keveréssel összeolvasztjuk, félrerakjuk.
A túrót áttörjük, elkeverjük 4 dkg cukorral és a citrom lereszelt héjával, a teáskanálnyi levével és a vaníliakivonattal.
Az egész tojásokat 18 dkg cukorral sűrű, világos krémmé keverjük, és három evőkanálnyit a túróhoz adunk, összekeverjük.
A többi tojásos-cukros masszához adjuk a már csak langyos vajas-csokis keveréket.
A lisztet, kakaót és sütőport összemérjük, a csokis tésztára szitáljuk, átforgatva homogénné keverjük, és a sütőpapírral bélelt formába simítjuk.
A túrókrémből az elsimított tészta tetejére ujjnyi vastag csíkokat kanalazunk, majd egy teáskanállal átforgatjuk-elkeverjük a brownie-alappal, hogy márványos felszínt kapjunk. (Nem baj, ha egyenetlen, a sütőpor majd dolgozik a csokis tésztában.)
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Címkék: alapkonyha, alapkonyha süti, alapkonyha túró,
A puha margarint, cukrot, vanillincukrot alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és pudingport. Majd dió nagyságú golyókat készítünk, egy villa segítségével lelapítjuk a golyóka...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vízben a cukrot felolvasztjuk. Beletesszük a Ramát, a kakaót, összekeverjük. Ezután jön a tejpor, majd a puffasztott rizs. Ne főzzük, mert kemény lesz ! Kivajazott teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot készítettem el: a pudingporokat egy nagy lábasban elkevertem a cukorral és kevés tejjel, amikor szép csomómentes lett, hozzáadtam a többi tejet, és kis lángon, g...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA túrós batyu elkészítéséhez a tésztát kiterítjük, és 6 egyenlő részre vágjuk. A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott barackot, a tejfölt és a porcukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű