Tészta:
40 deka liszt
2 cs vanilia
1 tojássárga
5 ek kakaó
15 deka cukor
1 kocka margarin
Töltelék
35 deka cukor
3 tojássárga
4 tojás felvert habja
3 cs vanilia
1 kiló túró
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, a féltésztát tepsibe reszeljük.
Rátesszük a túrós tölteléket.
Majd a tészta másik felét is a tepsibe reszeljük.
Lassútűzön kb. 50 perc.
A búza finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott puha, szobahős vajat (a vaj helyett margarin is használható, de én vajjal jobban szeretem), hozzáadjuk a porcuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, és az olajat, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvaníliakrémhez elkeverjük a tejben a pudingport, a cukrot, a vaníliát és a tojássárgáját, majd kis lángon sűrűre főzzük. Beleforgatjuk a vízben feloldott zselatint, és a krémet hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát öt részre osztom és akkorára nyújtom, mint a tepsi mérete. Sütőpapírral kibélelem a tepsit, erre kerül az első réteg tészta, majd rá a töltelék a legfelső réteg a szilval...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes