menu

Családireceptkönyv.hu

baracklekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


aracklekvár
 
A szép sárga, érett barackot megmossuk, ki magvaljuk, ahol a héj esetleg pecsétes kivágjuk, majd húsdarálón ledaráljuk.
Hogy szép sárga maradjon, először cukor nélkül főzzük jó sűrűre. Amikor a kívánt sűrűséget elérte kilónként 60-75 dkg cukrot teszünk hozzá és újabb 15 percig főzzük. Forrón üvegbe rakjuk, tetejére szalicilt szórunk és lekötjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:


x

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyümölcskrém tortákra sütikre
Gyümölcskrém tortákra sütikre

Fél kg tisztított epret, málnát, ribizlit vagy más aromás gyümölcsöt áttörünk (turmixgépben 1 perc). Levét elvegyítjük 15 dkg porcukorral, 1 kávéskanál – kevés langyos vízben felol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta
Palacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós rétes-nagymamáink rétese
Túrós rétes-nagymamáink rétese

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Joghurtos eperkrémleves vaníliás túrógombóccal, máln
Joghurtos eperkrémleves vaníliás túrógombóccal, máln

Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd fazékba téve annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk az eritritet, a citromhéjat, és 20-25 perc alatt puhára főzzük. Botmixerrel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk