aracklekvár
A szép sárga, érett barackot megmossuk, ki magvaljuk, ahol a héj esetleg pecsétes kivágjuk, majd húsdarálón ledaráljuk.
Hogy szép sárga maradjon, először cukor nélkül főzzük jó sűrűre. Amikor a kívánt sűrűséget elérte kilónként 60-75 dkg cukrot teszünk hozzá és újabb 15 percig főzzük. Forrón üvegbe rakjuk, tetejére szalicilt szórunk és lekötjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
x
Fél kg tisztított epret, málnát, ribizlit vagy más aromás gyümölcsöt áttörünk (turmixgépben 1 perc). Levét elvegyítjük 15 dkg porcukorral, 1 kávéskanál – kevés langyos vízben felol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, kicsumázzuk, majd fazékba téve annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk az eritritet, a citromhéjat, és 20-25 perc alatt puhára főzzük. Botmixerrel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű