aracklekvár
A szép sárga, érett barackot megmossuk, ki magvaljuk, ahol a héj esetleg pecsétes kivágjuk, majd húsdarálón ledaráljuk.
Hogy szép sárga maradjon, először cukor nélkül főzzük jó sűrűre. Amikor a kívánt sűrűséget elérte kilónként 60-75 dkg cukrot teszünk hozzá és újabb 15 percig főzzük. Forrón üvegbe rakjuk, tetejére szalicilt szórunk és lekötjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
x
A zabpelyhet beáztatjuk a tejbe pár percre, hogy megpuhuljon és jól elturmixolható legyen. Utána mindent beledobálunk a turmixgépbe és egy perc alatt alaposan összeturmixoljuk az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a vörösh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű