aracklekvár
A szép sárga, érett barackot megmossuk, ki magvaljuk, ahol a héj esetleg pecsétes kivágjuk, majd húsdarálón ledaráljuk.
Hogy szép sárga maradjon, először cukor nélkül főzzük jó sűrűre. Amikor a kívánt sűrűséget elérte kilónként 60-75 dkg cukrot teszünk hozzá és újabb 15 percig főzzük. Forrón üvegbe rakjuk, tetejére szalicilt szórunk és lekötjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
x
2 evőkanál olajat (én sertészsírt használok) felforrósítok és bele teszek 1/2 evőkanál vegetát, 1/4 evőkanál sót (később szerintem kell még bele, de ízlés kérdése). Beleteszem a...
Elkészítési idő:A málnát megmossuk, megtisztítjuk, majd néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A két dl vizet a fahéjjal, a citrom és a narancs héjával felfőzzük, a maradék vizet pedig a...
Elkészítési idő:A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét tegyük egy tálba. A tojások fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot, a hab akkor van kész, amikor kemény, és szép fényes. A tojássárg...
Elkészítési idő: