Családireceptkönyv.hu

baracklekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


aracklekvár
 
A szép sárga, érett barackot megmossuk, ki magvaljuk, ahol a héj esetleg pecsétes kivágjuk, majd húsdarálón ledaráljuk.
Hogy szép sárga maradjon, először cukor nélkül főzzük jó sűrűre. Amikor a kívánt sűrűséget elérte kilónként 60-75 dkg cukrot teszünk hozzá és újabb 15 percig főzzük. Forrón üvegbe rakjuk, tetejére szalicilt szórunk és lekötjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:


x

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mennyei villámsüti recept
Mennyei villámsüti recept

A tojásokat cukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a mazsola kivételével a többi hozzávalót. Jól összekeverjük. Mehet bele a mazsola. (esetleg el is hagyható, ha valaki nem szer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kókusz álom Raffaeló
Kókusz álom Raffaeló

Elkészítése: A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, a forró vizet kanalanként adjuk hozzá, majd a citromlét is keverjük bele. Hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszelék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell szeletek mustáros palacsinta köntösben
Csirkemell szeletek mustáros palacsinta köntösben

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. A 20 dkg lisztből, ásványvízből és a tojásokból csipet sóval, mustárral, fehér borssal sűrű palacsintatésztát kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FINOM CSÖRÖGE ÉLESZTŐ NÉLKÜL
FINOM CSÖRÖGE ÉLESZTŐ NÉLKÜL

A csörögefánk alapanyagait összedolgozzuk, jól gyúrható, kicsit lágy tésztát kapunk. Kinyújtjuk 1 cm vastagságúra, és tetszőleges formákat vágunk belőle. Forró olajban kisüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk