Hozzávalók
2-3 kisebb cukkini
3 dl tejszín
30-40 dkg trappista sajt
1 csokor újhagyma
10 dkg húsos szalonna
10 dkg sonka
2 evőkanál majoránna
só, bors
50 dkg tészta
Elkészítés
Sokszor főzök olyan ételt, amelyben a hozzávalók sorát az alakítja, amit a hűtőben találok. Ez is ilyen étel volt, amikor először készítettem, de már a tálalás utáni percekben tudtam, hogy nagy kedvenc lesz belőle. Gyorsan összeállítható, mert amíg a tészta megfő, addig a tejszínes szósz is elkészül. Előre összeállítható, le is fagyasztható, remekül variálható, és ami a lényeg: nagyon finom!
Cukkinis tészta
Kifőzzük a tésztát. Megmossuk a cukkinit, levágjuk a végét. Az egyiket 3-4 cm-es darabokra aprítjuk, majd gyufaszál vastagságúra szeleteljük. A többit almareszelőn héjastól lereszeljük.
Az újhagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. Fölaprítjuk a hagymát, a zöld részt is, az utóbbiból félreteszünk a tálaláshoz. Fölkockázzuk és magában sütni kezdjük a szalonnát. Amikor teljesen kisült belőle a zsír, mellédobjuk a gyufaszálra aprított cukkinit, pár perc alatt ezt is megpirítjuk. Amikor mindez kész, kivesszük az edényből, és tálalásig félretesszük. A visszamaradt zsiradékon átsütjük a fölkarikázott újhagymát, majd jöhet a felkockázott sonka. Ha megpirult, hozzáadjuk a tejszínt meg a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, hozzáadjuk a reszelt cukkinit. Pár perc alatt összeforraljuk.
A kifőtt tésztára szedünk a szószból, megszórjuk a szalonnás cukkinivel és a hagyma félretett, felaprított zöld szárával, majd tálaljuk.
A gyümölcsöt felteszem annyi vízben amenni ellepi, bele teszem a fahéjat, szegfűszeget és a cukrot. Ha felforr, a pudingot belekeverem, pár percig még főzöm és kész is.
Elkészítési idő: 15-20 percAz élesztőt felfuttatjuk a tejben. Ehhez a langyos tejbe tesszük az élesztőt, és a porcukrot. Elkeverjük, majd 10 percre félretesszük. Mikor felfutott az élesztő, összeállítjuk a...
Elkészítési idő:A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk h...
Elkészítési idő: