Családireceptkönyv.hu

Petrezselyemleves*


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg friss petrezselyem ( 4csomag)
1 kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
7 dl alaplé
1 ek. liszt, 2 dl. tejszín

Elkészítés:


A megmosott, megszárított petrezselymet turmixgépbe vagdosom. A megpucolt uborkát szeletekben hozzáadom, összepépesítem.
Egy leveses lábos aljába rakom a vajat, hozzáreszelem a fokhagymát. Kis lángon addig párolom, míg illatozni nem kezd. Hozzáadom az uborkás pépet és az egészet kb. 5 perc alatt összepárolom. Felöntöm az alaplévelés sóval, borssal összefőzöm.A lisztes tejszínnel behabarom. Zsemlekockákkal, akár hidegen is nagyon finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Gazpacho
Gazpacho

◾️A paradicsomok alját x alakban bevágjuk, majd 1-2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Ezután jeges vízbe átemelve picit visszahűtjük és lehúzzuk róla a héját. ◾️A meghámozott p...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Bajor sertéscsülök fahéjas savanyú káposztával
Bajor sertéscsülök fahéjas savanyú káposztával

Elkészítés: A hátsó csülköt előkészítjük, majd fűszeres főző lében (só, bors, babérlevél, vöröshagyma, fokhagyma) félpuhára előfőzzük. A csülköt kiemeljük a főző léből, lecsepegte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Málnakrémleves vaníliafagyival
Málnakrémleves vaníliafagyival

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bögrés almás
Bögrés almás

A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük. Majd az összes hozzávalót szép sorba beletesszük és ezt is összekeverjük Az almákat meghámozzuk, magházát eltá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk