Családireceptkönyv.hu

Petrezselyemleves*


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg friss petrezselyem ( 4csomag)
1 kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
7 dl alaplé
1 ek. liszt, 2 dl. tejszín

Elkészítés:


A megmosott, megszárított petrezselymet turmixgépbe vagdosom. A megpucolt uborkát szeletekben hozzáadom, összepépesítem.
Egy leveses lábos aljába rakom a vajat, hozzáreszelem a fokhagymát. Kis lángon addig párolom, míg illatozni nem kezd. Hozzáadom az uborkás pépet és az egészet kb. 5 perc alatt összepárolom. Felöntöm az alaplévelés sóval, borssal összefőzöm.A lisztes tejszínnel behabarom. Zsemlekockákkal, akár hidegen is nagyon finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajttorta sütés nélkül
Sajttorta sütés nélkül

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgabarack krémleves
Sárgabarack krémleves

A barackokat mossuk meg, szedjük ki a magját, majd tegyük oda főni a vízzel, és a kétféle cukorral (aki esetleg nem annyira érett barackokból készíti, annak lehet, hogy utána kell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors fánk
Gyors fánk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ribizlileves habgaluskával
Ribizlileves habgaluskával

Egy pohár vízben főzd meg a megtisztított ribizlit. 15 perc alatt szitán töröd át, majd újra tedd fel főzni, csak adj még hozzá egy pici sót és 10 dkg cukrot. A tejfölből és lisztb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk