menu

Családireceptkönyv.hu

pizzás croissant


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g Szafi Reform CH csökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!) (régi nevén: Szafi Fitt CH csökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény)
4 g Szafi Fitt himalaya só (Szafi Fitt himalaya só ITT!)
2 db M-es tojás
4 db tojásfehérje
20 g almaecet, vagy fehérborecet (almaecet ITT!)(fehérborecet ITT!)
20 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!) (régi nevén Szafi Fitt kókuszolaj)
70 g langyos víz
1 kis csipet Szafi Fitt eritrit (Szafi Fitt eritrit ITT!)
+5 g Szafi Reform CH csökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék
Töltelék hozzávalói:

20 g paradicsompüré (paradicsompüré ITT!)
1 tojás sárgája (20 g)
2 g Szafi Fitt barbecue fűszerkeverék (itt kapható!)
1 csipet eritrit (kb. 2-3 gramm)
5 g Szafi Fitt bambuszrost liszt
Sütés előtti kenéshez:

5 g tojássárga
10 g víz
Szóráshoz:

3 g szezámmag (szezámmag ITT!) – elhagyható

Elkészítés:


Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, keverjük el kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze.

Pihentessük 10 percig.

Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.

Keverjük össze a töltelék hozzávalóit.

Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 3 egyenlő darabra.

Gyúrjuk össze a tészta darabokat lisztes felületen kis gombócokká.
Nyújtsunk mindegyikből 28 cm átmérőjű körlapot.

Kenjünk le egy lapot a töltelék felével.

Rakjuk rá a 2. lapot és simítsuk rá a maradék tölteléket.

Fedjük be a 3. lappal.

Lisztezzük meg a nyújtófelületet és rakjuk rá a rétegezett tésztát.

Nyújtsunk még annyit rajta, hogy az átmérője 34 cm legyen.

Vágjuk 8 cikkre, majd egyenként, szorosan tekerjük fel és hajlítsuk őket kifli formára.

Rakjuk a tepsire.

Kenjük le a vízzel elkevert tojássárgával és szórjuk rá a szezámmagot.

Sütése:

Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 35-40 percig süssük.

Rácson hagyjuk kihűlni.

A croissant-ok melegen kissé ropogósak, később azonban bepuhulnak.

1 db croissant kb. 60 grammos.

Átlagos tápérték 1 adag croissantban, magok nélkül (60g)
energia: 141 kcal (ebből rost: 17 kcal)
zsír: 5,1 g
szénhidrát: 13,5 g
rost: 8,6 g
fehérje: 6,2 g
só: 0,6 g

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Hideg szederkrémleves
Hideg szederkrémleves

A szedret megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez. Érdemes átpasszírozni, mert zavaróak lehetnek az apró magvak. Egy tálkába öntjük a joghurt...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Hideg málnakrémleves
Hideg málnakrémleves

A málnát megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez. Érdemes átpasszírozni, mert zavaróak lehetnek az apró magvak. Egy tálkába öntjük a joghurtt...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kenyér formázás
kenyér formázás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pihe-puha túrós
Pihe-puha túrós

Elkészítés Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk