200 g Szafi Reform CH csökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!) (régi nevén: Szafi Fitt CH csökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény)
4 g Szafi Fitt himalaya só (Szafi Fitt himalaya só ITT!)
2 db M-es tojás
4 db tojásfehérje
20 g almaecet, vagy fehérborecet (almaecet ITT!)(fehérborecet ITT!)
20 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!) (régi nevén Szafi Fitt kókuszolaj)
70 g langyos víz
1 kis csipet Szafi Fitt eritrit (Szafi Fitt eritrit ITT!)
+5 g Szafi Reform CH csökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék
Töltelék hozzávalói:
20 g paradicsompüré (paradicsompüré ITT!)
1 tojás sárgája (20 g)
2 g Szafi Fitt barbecue fűszerkeverék (itt kapható!)
1 csipet eritrit (kb. 2-3 gramm)
5 g Szafi Fitt bambuszrost liszt
Sütés előtti kenéshez:
5 g tojássárga
10 g víz
Szóráshoz:
3 g szezámmag (szezámmag ITT!) – elhagyható
Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, keverjük el kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze.
Pihentessük 10 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Keverjük össze a töltelék hozzávalóit.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 3 egyenlő darabra.
Gyúrjuk össze a tészta darabokat lisztes felületen kis gombócokká.
Nyújtsunk mindegyikből 28 cm átmérőjű körlapot.
Kenjünk le egy lapot a töltelék felével.
Rakjuk rá a 2. lapot és simítsuk rá a maradék tölteléket.
Fedjük be a 3. lappal.
Lisztezzük meg a nyújtófelületet és rakjuk rá a rétegezett tésztát.
Nyújtsunk még annyit rajta, hogy az átmérője 34 cm legyen.
Vágjuk 8 cikkre, majd egyenként, szorosan tekerjük fel és hajlítsuk őket kifli formára.
Rakjuk a tepsire.
Kenjük le a vízzel elkevert tojássárgával és szórjuk rá a szezámmagot.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 35-40 percig süssük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
A croissant-ok melegen kissé ropogósak, később azonban bepuhulnak.
1 db croissant kb. 60 grammos.
Átlagos tápérték 1 adag croissantban, magok nélkül (60g)
energia: 141 kcal (ebből rost: 17 kcal)
zsír: 5,1 g
szénhidrát: 13,5 g
rost: 8,6 g
fehérje: 6,2 g
só: 0,6 g
A pudingport és a cukrot összekeverjük, és jó sűrű pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk, és megálljuk, hogy kóstolás címén ne nyalakodjuk el a felét. A sütőt 160 fokra előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók: csirkemell 40 dkg burgonya só bors 2 tojás 2 ek kefir vagy tejföl liszt petrezselyemzöld olaj tejföl sajt
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű