menu

Családireceptkönyv.hu

Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes mini perecek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (szénhidrátcsökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
4 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
15 g frissen facsart citromlé
20 g folyékony kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
2 db M-es tojás (104 g)
50 g víz
+13 g lisztkeverék a gyúráshoz és szaggatáshoz
Sütés előtti kenéshez:

2 g tojássárga 8 g vízzel elkeverve

Elkészítés:


Külön edénybe mérjük ki a száraz és a folyékony hozzávalókat.

Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.

Pihentessük a tésztát 10 percig.

Addig borítsunk le sütőpapírral egy tepsit és készítsük el a kenéshez a tojást.

Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát (lágy lesz, de a gyúrás közben könnyen kezelhetővé válik).

Nyújtsuk a tésztát 0,5 cm vastagra és szúrjuk ki perecformázóval.

A formát minden szaggatás előtt lisztezzük be, hogy könnyebben kiessen a tészta belőle.

A leeső tésztadarabokat mindig gyúrjuk össze és szaggassuk ki.

Ezt addig folytassuk, míg az összes tészta elfogy.

Összesen 24 db perec lesz.

Rakjuk őket a tepsire és kenjük le a tetejüket a tojással.

Míg a sütő bemelegszik pihentessük a tepsin.

Sütése:

Előmelegített 180 fokos sütőben (alsó – felső programon) 25 perc.

Trükkök, tippek, praktikák:


A 24 db súlya: 280 g

Beltartalmi értékei darabonként:
Energia (rosstal): 29,4 kcal
Fehérje: 1 g
Zsír: 1,4 g
Szénhidrát: 2,3 g
Beltartalmi értékei 100 grammban:

Energia (rosttal): 252 kcal
Fehérje: 8,4 g
Zsír: 12,3 g
Szénhidrát: 19,9 g

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Édes burgonya Fries
Édes burgonya Fries

Melegítsük elő a sütőt 425 ° F / 220 ° C. 2. Vágja édesburgonya be krumpli és összekapcsolják egy nagy tál olívaolaj, rozmaring, só, bors. 3. Helyezzük egy rétegben egy tepsibe b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
pizzatorta
pizzatorta

A langyos vízhez hozzáadjuk a mézet és az élesztőt, majd felfuttatjuk. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a fokhagymaport, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Az eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Görög őszibarackleves
Görög őszibarackleves

A barackkonzerv levét a cukorral és a keményítővel csomómentesre keverjük, és kis tűzön besűrítjük. Hozzáadjuk a felszeletelt barackot, a tejet, a tejszínt, a narancslev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta
Palacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk