100 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (szénhidrátcsökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
4 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
15 g frissen facsart citromlé
20 g folyékony kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
2 db M-es tojás (104 g)
50 g víz
+13 g lisztkeverék a gyúráshoz és szaggatáshoz
Sütés előtti kenéshez:
2 g tojássárga 8 g vízzel elkeverve
Külön edénybe mérjük ki a száraz és a folyékony hozzávalókat.
Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Addig borítsunk le sütőpapírral egy tepsit és készítsük el a kenéshez a tojást.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát (lágy lesz, de a gyúrás közben könnyen kezelhetővé válik).
Nyújtsuk a tésztát 0,5 cm vastagra és szúrjuk ki perecformázóval.
A formát minden szaggatás előtt lisztezzük be, hogy könnyebben kiessen a tészta belőle.
A leeső tésztadarabokat mindig gyúrjuk össze és szaggassuk ki.
Ezt addig folytassuk, míg az összes tészta elfogy.
Összesen 24 db perec lesz.
Rakjuk őket a tepsire és kenjük le a tetejüket a tojással.
Míg a sütő bemelegszik pihentessük a tepsin.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben (alsó – felső programon) 25 perc.
A 24 db súlya: 280 g
Beltartalmi értékei darabonként:
Energia (rosstal): 29,4 kcal
Fehérje: 1 g
Zsír: 1,4 g
Szénhidrát: 2,3 g
Beltartalmi értékei 100 grammban:
Energia (rosttal): 252 kcal
Fehérje: 8,4 g
Zsír: 12,3 g
Szénhidrát: 19,9 g
Egy pohár vízben főzd meg a megtisztított ribizlit. 15 perc alatt szitán töröd át, majd újra tedd fel főzni, csak adj még hozzá egy pici sót és 10 dkg cukrot. A tejfölből és lisztb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, megszárított petrezselymet turmixgépbe vagdosom. A megpucolt uborkát szeletekben hozzáadom, összepépesítem. Egy leveses lábos aljába rakom a vajat, hozzáreszelem a fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított vöröshagymát és burgonyát kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a felszeletelt szalonnát és a vöröshagymát, majd hozzátesszük a sárgarépát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és langyosra hűtjük. Felforrósított olívaolajon üvegesre pároljuk a megtisztított, finomra vágott vö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű