100 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (szénhidrátcsökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
4 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
15 g frissen facsart citromlé
20 g folyékony kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
2 db M-es tojás (104 g)
50 g víz
+13 g lisztkeverék a gyúráshoz és szaggatáshoz
Sütés előtti kenéshez:
2 g tojássárga 8 g vízzel elkeverve
Külön edénybe mérjük ki a száraz és a folyékony hozzávalókat.
Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Addig borítsunk le sütőpapírral egy tepsit és készítsük el a kenéshez a tojást.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát (lágy lesz, de a gyúrás közben könnyen kezelhetővé válik).
Nyújtsuk a tésztát 0,5 cm vastagra és szúrjuk ki perecformázóval.
A formát minden szaggatás előtt lisztezzük be, hogy könnyebben kiessen a tészta belőle.
A leeső tésztadarabokat mindig gyúrjuk össze és szaggassuk ki.
Ezt addig folytassuk, míg az összes tészta elfogy.
Összesen 24 db perec lesz.
Rakjuk őket a tepsire és kenjük le a tetejüket a tojással.
Míg a sütő bemelegszik pihentessük a tepsin.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben (alsó – felső programon) 25 perc.
A 24 db súlya: 280 g
Beltartalmi értékei darabonként:
Energia (rosstal): 29,4 kcal
Fehérje: 1 g
Zsír: 1,4 g
Szénhidrát: 2,3 g
Beltartalmi értékei 100 grammban:
Energia (rosttal): 252 kcal
Fehérje: 8,4 g
Zsír: 12,3 g
Szénhidrát: 19,9 g
. Egy pohár vizet öntsük bele egy kisebb edénybe, majd főzzük meg benne a rizst. 2. Mikor kihűlt, szűrjük le a rizst, de a lét ne öntsük el. 3. Adjuk hozzá a tejet és a mézet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz avokádót hámozzuk meg, kockázzuk fel, majd a mézzel együtt turmixoljuk krémmé, majd mehet bele a dió, a szentjánoskenyérfa őrlemény és a mogyoró. Kávédarálóban daráljuk le a zab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű