Családireceptkönyv.hu

Gombás fokhagymás csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy csirkemell
20 dkg gomba (konzerv)
5 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj


Elkészítés:


A húst vékony szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. Kevés olajban mind a két oldalát 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pár percig pároljuk. A tejszínhez keverjük a lisztet és a tejfölt, ráöntjük. Elkavarjuk, a hússzeleteket megforgatjuk és felforraljuk. Rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet és már le is vehetjük a tűzhelyről. Melegen tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Húsos töltött krumpli
Húsos töltött krumpli

Megfőzzük héjában a krumplikat, majd hosszában elfelezzük. A belsejét kiskanállal kikaparjuk, ügyelve arra, hogy min. 1 cm pereme maradjon. Ezután olajon megpároljuk a húst a fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar .
.

.

Elkészítési idő: félóra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sdhsg
sdhsg

sfghsgf

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Cékla gazpacho
Cékla gazpacho

céklát kb. 30 perc alatt megfőzzük. Hagyjuk kihűlni és eltávolítjuk a héját. Kisebb darabokra vágjuk a céklát, uborkát, fokhagymát, lilahagymát és egy aprítóba rakjuk, sóval, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk