Családireceptkönyv.hu

Zöldborsó-krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- zöldborsó kb. 1-2 fagyasztott csomag
- vöröshagyma
- húsleves alaplé
- tejszín

Elkészítés:


A vöröshagymát pici olajon megpároljuk, majd belerakjuk a zöldborsót és felöntjük alaplével. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. A végén felöntjük tejszínnel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hideg meggyleves
Hideg meggyleves

1. A fahéjat és a szegfűszeget a vízbe szórjuk, 4-5 percig főzzük. 2. A meggyet hozzáadjuk, a cukorral édesítjük, megsózzuk, a citromlével ízesítjük, kb. 5 perc alatt puhára főzzü...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar g
g

g

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas almaleves
Fahéjas almaleves

Az almát vágd kockákra és csepegtess rá citromlevet, hogy ne kezdjen el barnulni. Egy liter vizet forralj össze a porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd 5 perc alatt fő...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar házi készítésű vaj
házi készítésű vaj

Vegyünk egy mély edényt vagy tálat, melybe öntsük bele a 35%-os zsírtartalmú tejszínt. Kezdjük el felverni a mixerrel, eleinte a legkisebb fokozaton. Amikor a tejszín kezd sűrűsöd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk