SÓLET RECEPT®
Alapanyagok: 1,5 kg tarkabab
0,5 kg gersli
5-7 dkg fokhagyma
25 dkg hagyma
1-2 dkg őrölt bors
10-15 dkg libazsír
5-10 dkg pirospaprika
kb. 3 liter húsleves
1kg füstölt tarja vagy füstölt libamell
3-4 tojás
ELKÉSZÍTÉS
A tarkababot 24 óráig beáztatjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk (mintha pörköltnek lenne). A gerslit megmossuk, borssal és a libazsírral az egészet jól összekeverjük. Nagy lábasban tegyük oda. A fele anyagot alulra rakjuk. A 3-4 db nyers tojást ,tarja szeleteket rá tesszük majd lefedjük a maradék alapanyaggal. Húsleves lével sűrűn locsoljuk.(15 percenként) Mindig csak kevés levet adjunk hozzá mert különben főzelék lesz belőle. Kb. 4 óráig a sütőben lassú tűzön sütjük, ha lehet akkor még jó egy órát maradhat a sütőben.
Kicsit macerás az elkészítés, de megéri.(locsolás miatt)
FORRÓN TÁLALJUK!
Jó étvágyat kívánok!
Szigetszentmiklós 2004. január 19. Szegedi András
szakács
1 csomag réteslap 5 db alma 4 ek zsemlemorzsa 2 ek cukor 2 ek barna cukor 1 citromból nyert citromlé 1 citromból nyert citromhéj (reszelve) 1 kk fahéj 1 marék mazsola (rumb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűbotmixerrel turmixolni sütőpapírra kanalazni 10-15 percig sütni utána rá a feltéténajd sütés míg kész nem lesz
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott tésztát hagytam kiengedni. A kakaóport elkevertem a fahéjjal, és egy nagyobb tepsi méretű sütőpapírra szórtam keveset (ezen az egy sütőpapíron nyújtottam az összes l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű