ozzávalók
A tésztához
6 tojás fehérje
25 dkg porcukor
10 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék
A krémhez
6 tojás sárgája
8 dl tej
20 dkg cukor
2 csomag vanília ízű főzős pudingpor
25 dkg vaj
5 dkg kókuszreszelék
(a tepsi kb. egy A/4-es papír méretének (30 x 20 cm) felel meg)
Elkészítése
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük. (180 fok, 10 perc). Ne süssük túl, ha a beleszúrt késhegyre vagy hurkapálcára már nem tapad, kész.
A tojássárgákat a pudingporral, 1dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a többi tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Ügyeljünk, hogy nehogy leégjen! A margarint a maradék cukorral habosra keverjük. A teljesen kihűlt pudingot beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.
Elkészítés: Érdemes a töltelékkel kezdeni, hogy legyen ideje kihűlni. A szilvát jól megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Egy lábasban feltesszük főni, megszórjuk cukorral, fahéj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt hideg vízben feltenni bele a citromhéjat a szegfűszeget a cukrot és a sót. Ha felforrt a teszínes habarásban 3-4dl forró levest elkeverni majd az egészet hozzáadni a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dl vízben felforraljuk a húsleves kockát, ebbe 1 csomag zselatint belekeverünk. A zöldségeket apróra vágjuk. 2 pohár tejfölből és 1 tubus majonézből tartármártást készítünk, íze...
Elkészítési idő: 20 perc / előké Nehézség: KönnyűA citromot meghámozzuk - amennyire tudjuk a fehér héjat is levágjuk, hogy ne legyen kesernyés a levesünk -, felkarikázzuk, kimagozzuk. A vízbe tesszük a fahéjat, szegfűszeget, 10...
Elkészítési idő: 4 fő Nehézség: Könnyű