Hegedüs Anna·2016. június 2.
Hegedüs Anna tette közzé . Recept: Reggel 6 órakor 70 dkg lisztet, 4 evőkanál kovászt, 2 kiskanál sót összekevertem annyi vízzel, hogy jó kemény galuskaszerű tésztát kapjak. Nem kell nagyon, csak annyira, hogy a hozzávalók összekeveredjenek, dagasztani egyáltalán nem kell. Azonnal hűtőszekrénybe raktam, ahol délután fél ötig pihent. Akkor kivettem, fél órát magára hagytam a pulton, majd elkezdtem a nyújtást-hajtogatást. (Erősen lisztezett deszkára rakom, majd kicsit kör alakúra ellapítom. Ezek után a szélét kicsit felfele és egyben oldalra húzva nyújtom amíg a tészta engedi, és visszahajtom a közepére. Így megyek körbe a tésztán.) A nyújtást még 2x megismételtem, ahogy láttam, hogy a tészta engedi. Az utolsó nyújtás után megformáztam, kereszt alakban bevágtam, hideg vaslábasba raktam, rá a tetejét is. A sütést hideg sütőben indítom, 230 fokra állítva. Így sütöm kb 50 percig, majd a tetőt levéve sütöm tovább 210 fokon, amíg az általam kedvelt színt el nem éri a kenyér. Amennyiben nem hűtéssel kelesztem, hanem a konyhapulton, akkor addig nem nyúlok hozzá a bekevert tésztához, amíg a duplájára nem kel. Után az eljárás ugyanaz mint a hűtőben kelt tészta esetén. Ennek a kenyérnek tömörebb a belseje, ezért csak annak ajánlom, aki szereti az ilyent. J (Régebben is szoktam dagasztás nélküli kenyeret sütni, de élesztővel. Azzal jóval gyorsabban megkel, hajtogatni azt nem szoktam, annak nem is lett ilyen lyukacsos szerkezetű a belseje. )
1. A banánokat kissebb karikákra vágjuk és éjszakára a fagyasztóba helyezzük. 2. A fagyasztott banánt a mixerbe helyezzük és porhanyóssá mixerezzük. 3. A banánokat hagyjuk ki...
Elkészítési idő:1 kanál gyömbér = zsírégetés A gyömbér zsírégető hatása hasonló a koffeinéhez: hozzásegít, hogy ne vizet és izomtömeget veszíts a fogyásnál, hanem a zsírtartalékaidat bontsd le. A...
Elkészítési idő:A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben fe...
Elkészítési idő: