1 kg főtt, áttört burgonya
30 dkg liszt
1 tk zsír
1 ek. búzadara
só
őrölt bors
30 dkg pörkölthús
2 dl tejföl
Maradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítettem. Ízesítettem még egy kis őrölt borssal, sóval.
A főtt, áttört burgonyát a liszttel, zsírral, búzadarával összegyúrtam. Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtottam, egyenlő méretű négyzetekre vágtam. A négyzetek közepébe tettem 1 jó teáskanálnyi pörkölthúst és gombócokká formáztam.
A gombócokat forró, lobogó, enyhén sós vízben kifőztem. Vízzel leöblítettem és a tejfölös pörköltlébe szedtem, összemelegítettem.
A tejet egy tálba öntjük. A fokhagymát lereszeljük és elkeverjük a tejben. A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, majd a fokhagymás tejbe tesszük puhulni. Folpackkal le...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: KözepesA karaj bőrös oldalát éles késsel beirdaljuk hosszában és keresztben is. A fűszerekkel jól bedörzsöljük. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymával együtt sütőzacskóba te...
Elkészítési idő: 310 min Nehézség: KözepesElkészítés: A húst kiklopfoljuk, besózzuk. A felaprított hagymát megpároljuk a gombával. Az egyik szelet húsra ráhelyezzük a gombát, 1 szelet sonkát, 1 szelet sajtot, majd ráhelyez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket besózzuk és jól beborsozzuk. Serpenyőben egy-két evőkanál olajat melegítünk, majd a szeleteket hirtelen kisütjük. Miután kisütöttük a húst a serpenyőbe borítjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű