Családireceptkönyv.hu

Hortobágyi húsgombócok


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg főtt, áttört burgonya
30 dkg liszt
1 tk zsír
1 ek. búzadara

őrölt bors
30 dkg pörkölthús
2 dl tejföl

Elkészítés:


Maradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítettem. Ízesítettem még egy kis őrölt borssal, sóval.

A főtt, áttört burgonyát a liszttel, zsírral, búzadarával összegyúrtam. Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtottam, egyenlő méretű négyzetekre vágtam. A négyzetek közepébe tettem 1 jó teáskanálnyi pörkölthúst és gombócokká formáztam.

A gombócokat forró, lobogó, enyhén sós vízben kifőztem. Vízzel leöblítettem és a tejfölös pörköltlébe szedtem, összemelegítettem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Vasi pecsenye
Vasi pecsenye

A tejet egy tálba öntjük. A fokhagymát lereszeljük és elkeverjük a tejben. A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, majd a fokhagymás tejbe tesszük puhulni. Folpackkal le...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Közepes
share
Avatar Konfitált bőrös malackaraj
Konfitált bőrös malackaraj

A karaj bőrös oldalát éles késsel beirdaljuk hosszában és keresztben is. A fűszerekkel jól bedörzsöljük. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymával együtt sütőzacskóba te...

Elkészítési idő: 310 min
Nehézség: Közepes
share
Zengővárkonyi töltött szelet
Zengővárkonyi töltött szelet

Elkészítés: A húst kiklopfoljuk, besózzuk. A felaprított hagymát megpároljuk a gombával. Az egyik szelet húsra ráhelyezzük a gombát, 1 szelet sonkát, 1 szelet sajtot, majd ráhelyez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Borsos hús
Borsos hús

A karajszeleteket besózzuk és jól beborsozzuk. Serpenyőben egy-két evőkanál olajat melegítünk, majd a szeleteket hirtelen kisütjük. Miután kisütöttük a húst a serpenyőbe borítjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk