menu

Családireceptkönyv.hu

Hortobágyi húsgombócok


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg főtt, áttört burgonya
30 dkg liszt
1 tk zsír
1 ek. búzadara

őrölt bors
30 dkg pörkölthús
2 dl tejföl

Elkészítés:


Maradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítettem. Ízesítettem még egy kis őrölt borssal, sóval.

A főtt, áttört burgonyát a liszttel, zsírral, búzadarával összegyúrtam. Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtottam, egyenlő méretű négyzetekre vágtam. A négyzetek közepébe tettem 1 jó teáskanálnyi pörkölthúst és gombócokká formáztam.

A gombócokat forró, lobogó, enyhén sós vízben kifőztem. Vízzel leöblítettem és a tejfölös pörköltlébe szedtem, összemelegítettem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kolbásszal töltött karaj
Kolbásszal töltött karaj

A hús közepébe hosszában lyukat szúrunk. Ebbe beledugjuk a kolbászt. Minden oldalát átdörzsöljük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával. Egy tepsibe kevés olajat teszük, be...

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött káposzta
Töltött káposzta

Elkészítés: A vöröshagymát zsírban megpirítom, felét kiveszem a töltelékhez. A darált húst összekeverem a tojással, a félig főtt rizzsel, a pirított vöröshagymával, a reszelt fokha...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Kakukkfüves-rozmaringos szűzérme
Kakukkfüves-rozmaringos szűzérme

A lilahagymát hámozzuk meg, vágjuk kisebb cikkekre. A fokhagymát szedjük gerezdekre, törjük össze a késünk lapjával, majd dobjuk mind a kétféle hagymát a felhevített vaj és olívaol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Gulyásleves galuskával
Gulyásleves galuskával

Tiszta vagy héja leves zöldségek és durvára vágjuk. 1 hagyma héja és vágjuk. Mossuk marhahús leves hús, pat száraz, mentes minden ín és a kocka. megsütjük részletekben forró napraf...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk