Mennyi is egy csésze?
Mennyi is egy csésze?
negyed teáskanál: 1,25 ml
fél teáskanál: 2,5 ml
egy teáskanál: 5 ml
egyharmad csésze: 80 ml
fél csésze: 120-125 ml
háromnegyed csésze: 180 ml
egy csésze: 250 ml
egy evőkanál: 20 ml
1 csészényi kristálycukor kb. 17 dkg
1 csészényi liszt kb. 12 dkg
1 csészényi búzadara kb. 15 dkg
1 csészényi méz kb. 30 dkg
egy csapott evőkanál kristálycukor kb. 1,5 dkg
egy csapott evőkanál porcukor kb. 1,5 dkg
egy csapott evőkanál só kb. 2 dkg
egy csapott evőkanál liszt kb. 1,5 dkg
egy csapott evőkanál zsemlemorzsa kb. 1 dkg
egy csapott evőkanál búzadara kb. 1,5 dkg
egy csapott evőkanál vaj kb. 2 dkg
1 púpozott evőkanál kristálycukor kb. 2 dkg
1 púpozott evőkanál porcukor kb. 2 dkg
1 púpozott evőkanál só kb. 2,5 dkg
1 púpozott evőkanál liszt kb. 2 dkg
1 púpozott evőkanál méz kb. 3,5 dkg
A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd só és a tojás hozzáadásával összegyúrjuk. Lezárt tálban, hűtőszekrényben pihentetjük, amíg a töltelék elkészül. A töltelékhez a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk. Az oregánó leveleit lecsipkedjük, felaprítjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól és az erektől, nagyobb darabokra vágjuk. A vajat habzásig...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHa sonka présbe készítjük, akkor pont kellemes legye4n az íze, mert itt nem föl ki belőle semmi fűszer. Ha sajtbélbe főzzük ki, akkor lehet egy kicsit fűszeresebbre hagyni, mert a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és egy textilbe töltjük. A textil sarkait összekötjük. Egy kis méretű fogasra helyezzük a kis batyunkat, alá pedig egy tálat tes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű