1 és ¼ dl rizsecet
10 dkg friss, vékonyra szeletelt gyömbérgyökér
4 evőkanál víz
1 teáskanál só
2 evőkanál finomított kristálycukor
1. A gyömbért meghámozzuk. A rostokra merőlegesen hosszú vékony lapokra vágjuk. Megsózzuk, letakarjuk, és 30 percig állni hagyjuk.
2. A sós gyömbért forrásban lévő vízbe téve 30 másodpercig blansírozzuk. Alaposan lecsepegtetjük.
3. A rizsecetet, a cukrot és a vizet kis tálkába tesszük. Kevergetjük, míg a cukor feloldódik.
4. A gyömbérszeleteket tálba tesszük, ráöntjük az ecetes keveréket, beleforgatjuk. Letakarjuk, és a hűtőszekrényben legalább 24 órán át marináljuk (színe kicsit rózsaszínessé fog válni). A savanyított gyömbér hetekig eláll, ha jól záródó edényben a hűtőben tartjuk.
Sonka krém: A sonkát aprítsd finomra, az újhagymát karikázd vékonyra, ízesítsd sóval, borssal, mustárral, és a tejföllel keverd krémesre. Tedd félre Tojáskrém: a tojást törd össze...
Elkészítési idő: 2 óraA tojást megfőzzük, megpucoljuk, és hosszában kettévágjuk, majd kikaparjuk a sárgáját. A vajkrémmel összekeverjük a tojássárgáját, megborsozzuk, és őrölt szerecsendióval fűszerezzü...
Elkészítési idő:Felteker, paníroz, süt. ennyi.
Elkészítési idő:Mivel a gomba nagyon szép volt, így én nem pucoltam, csak hideg vízzel alaposan megmostam és eltávolítottam a szárát. A fetát/juhtúrót egy tálban villával összetöröm, hozzá adom...
Elkészítési idő: