1 és ¼ dl rizsecet
10 dkg friss, vékonyra szeletelt gyömbérgyökér
4 evőkanál víz
1 teáskanál só
2 evőkanál finomított kristálycukor
1. A gyömbért meghámozzuk. A rostokra merőlegesen hosszú vékony lapokra vágjuk. Megsózzuk, letakarjuk, és 30 percig állni hagyjuk.
2. A sós gyömbért forrásban lévő vízbe téve 30 másodpercig blansírozzuk. Alaposan lecsepegtetjük.
3. A rizsecetet, a cukrot és a vizet kis tálkába tesszük. Kevergetjük, míg a cukor feloldódik.
4. A gyömbérszeleteket tálba tesszük, ráöntjük az ecetes keveréket, beleforgatjuk. Letakarjuk, és a hűtőszekrényben legalább 24 órán át marináljuk (színe kicsit rózsaszínessé fog válni). A savanyított gyömbér hetekig eláll, ha jól záródó edényben a hűtőben tartjuk.
Az öntet hozzávalóit kb egy órával a felhasználás előtt összekeverjük, hogy az ízek jól összeálljanak. Közben a hagymát, az uborkát karikákra vágjuk, a sajtot kockára szeleteljük,...
Elkészítési idő:Sütöpapirral bélelt tepsibe rakni a szeletelt sajtot,hogy picit fedjék egymást. Rászórni a reszelt sajtot és 2 percre meleg sütőbe tenni épp, hogy csak össze olvadjon. Mig hül a t...
Elkészítési idő:Reszeljük le a burgonyákat, majd tegyük bele egy kivajazott tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg, és a fűszereket se felejtsük el. Egy edénybe tegyünk bele némi olvasztott vajat, majd ke...
Elkészítési idő: 30 perc