50 dkg darált sertéshús
2 szelet tejbe áztatott száraz kenyér (v 2 db száraz zsemle negyedelve)
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
3-4 gerezd fokhagyma
1 piros paprika (én nem teszek bele)
2 tojás
10 dkg sajt
só, majoranna
olaj
A húst, a kinyomkodott kenyeret, a zúzott fokhagymát és a tojásokat egy tálba tesszük, összekeverjük. A paprikát nagyon apróra vágjuk és belekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a zsemlemorzsát, annyit keverjünk bele, hogy a massza jól formázható legyen. Fűszerezzük és vizes kézzel golyókat formálunk belőle. A sajtot annyi kockára vágjuk, ahány fasírtot formáztunk és mindegyiknek a közepébe nyomkodunk egy kis kockányit. Forró olajban kisütjük és kínálhatjuk is.
A fasírtot mindenki szereti, de ha a közepében olvadozó sajt van, akkor ez az egyszerű étel csodássá válik! Próbáld ki!
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst felszeleteljük és befűszerezzük sóval, borssal. 2. Egy serpenyőben 3 gerezd megtisztított, apróra vágott fokhagymát megfuttatunk kevés olajon, majd kidobjuk belőle és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát és az újhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert (olaj, mustár, chili, pirospaprika, őrölt bors, só), az egészet jól kikeverjük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket mosd meg. A burgonyát hámozd meg és vágd vékony szeletekre, fontos, hogy vékony legyen, különben félig nyers maradhat. Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, a hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű