50 dkg darált sertéshús
2 szelet tejbe áztatott száraz kenyér (v 2 db száraz zsemle negyedelve)
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
3-4 gerezd fokhagyma
1 piros paprika (én nem teszek bele)
2 tojás
10 dkg sajt
só, majoranna
olaj
A húst, a kinyomkodott kenyeret, a zúzott fokhagymát és a tojásokat egy tálba tesszük, összekeverjük. A paprikát nagyon apróra vágjuk és belekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a zsemlemorzsát, annyit keverjünk bele, hogy a massza jól formázható legyen. Fűszerezzük és vizes kézzel golyókat formálunk belőle. A sajtot annyi kockára vágjuk, ahány fasírtot formáztunk és mindegyiknek a közepébe nyomkodunk egy kis kockányit. Forró olajban kisütjük és kínálhatjuk is.
A fasírtot mindenki szereti, de ha a közepében olvadozó sajt van, akkor ez az egyszerű étel csodássá válik! Próbáld ki!
A káposztát miután a torzsáját kivágtuk, félujjnyi szeletekre, a tisztított sárgarépát és fehérrépát kockákra a vöröshagymát vékony szeletekre, a petrezselymet apróra vágjuk.Az old...
Elkészítési idő: 1,5 óraA lesütött oldalasokat kimelegítjük a zsírból, lecsepegtetjük. A méz felét felmelegítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott, lebőrözött paradicsomot, a vékony...
Elkészítési idő:A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...
Elkészítési idő: