A tésztához
200 g tészta - spagetti (száraz)
A csirkemell pácolásához
150 g csirkemell (filé)
1 evőkanál szójaszósz
1 csipet fehérbors (őrölt)
A csirkemell sütéséhez
2 evőkanál szezámolaj
A zöldségek sütéséhez
3 evőkanál szezámolaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g sárgarépa (nyers, megpucolt)
2 szál hagyma - újhagyma
1 púpozott evőkanál gyömbér (friss, reszelt)
3 evőkanál szójaszósz
3 csipet fehérbors (őrölt)
100 g mungóbab csíra
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A spagettit a szokásos módon megfőzzük.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük 1 evőkanál szójaszósszal és 1 csipet borssal.
A vöröshagymát kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeltjük. A sárgarépát gyufaszálnyi csíkokra, az újhagymát karikára vágjuk, a gyömbért lereszeljük.Célszerű minden alapanyagot előre felszeletelni és a tűzhely közelébe készíteni, mert az egész sütési folyamat gyorsan történik.
A wokban felhevítünk 2 ek szezámolajat, majd magas hőfokon megpirítjuk a csirkemell csíkokat. Ha elkészült, kivesszük az olajból, majd félre tesszük. Akinek nincs otthon wok, nyugodtan készítheti egy magasabb falú serpenyőben is.
A wokba tesszük a maradék olajat, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd elkezdjük sütni. Beletesszük a sárgarépát és a gyömbért, hozzáadjuk a maradék szójaszószt és a borsot, majd pár percig folyamatos keverve, rázogatva sütjük.
Hozzáadjuk az újhagymát és a csírát, majd még 2-3 percig sütjük. Nem kell teljesen megpuhulni a hozzávalóknak, jó ha egy kicsit minden ropogós.
A zöldség közepébe kis mélyedést csinálunk és beleöntjük a tojásokat. Folyamatosan kevergetjük, amíg a tojás meg nem szilárdul, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A zöldséges keverékhez adjuk a sült csirkemellet és a spagettit, majd az egészet még 1-2 percig pirítjuk. Ha úgy érezzük, ízlés szerint még sózhatjuk.
Forrón tálaljuk az ízletes kínai sült tésztát.
Az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk egy tálban, bőven sózzuk és borsozzuk, illetve hozzáadjuk a még kívánt fűszereket. A masszából kis golyókat gyúrunk, és két órára hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a ricottába keverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a pestót és az apróra vágott spenótlevelet. A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, hogy szép homogén...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA nokedlivel semmi dolgunk nincs , mint kiszaggatjuk forrásban lévő vízbe és pár percig még főzzük. A kókuszzsíron megpíritjuk az apróra vágott hagymát, majd felkockázzuk a csir...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűFeltesszük főni a rizst, és ha szükséges, átmossuk a káposztát, de maradjon savanyú, az a lényeg! Egy evőkanálnyi olajra szórjuk a köményt, és addig kevergetjük, míg illatos nem le...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű