2 db 60 dkg-os csirke,
25 dkg rizs,
15 dkg zsír,
15 dkg leveszöldség,
kávéskanálnyi finomra vágott vöröshagyma,
evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem,
10 dkg gomba vagy 20 dkg kifejtett zöldborsó (mindkettő lehet),
késhegynyi bors.
A zsírt megolvasztjuk, mérsékelt tűzön, állandó keveréssel üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a feldarabolt csirkét, erős tűzön, gyors keveréssel áthevítjük, majd lefedve, mérsékelt tűzön kb. 15 percig félpuhára pároljuk. Beletesszük az apró kockára vágott zöldséget és gombát. A félig megpuhult csirkét zsírjára kisütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselyem felét, néhány percig pirítjuk, megsózzuk. Rátesszük a megválogatott, szűrőben megmosott rizst és ezzel is áthevítjük. Felöntjük 1/2 liter forrásban lévő vízzel, átkeverjük és fedő alatt egészen mérsékelt tűzön, keverés nélkül pároljuk 40 percig (gázon lángelosztón, csepplángon). Ekkor hozzáadjuk a törött borsot, villával, óvatosan átkeverjük. Tálra rendezzük.
Készíthetjük úgy is, hogy a csirkét a zöldséges vízben puhára főzzük és a levével felengedjük a zsírban kissé felhevített rizst és 40 percig pároljuk. A csirkét, tálalásnál tesszük a rizsre.
Az így készített rizses csirke olyan ízletes, hogy még a gyerekek is örömmel megeszik!
A zöldséget megmossuk, tisztítjuk. A paprikát csíkokra, a padlizsánt és a cukkinit kockákra, a paradicsomot nyolcba vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghántjuk. A hagymát vékony...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA tésztához keverőgépben a lisztet és a sót a vajjal összekeverem, amíg a vajdarabkák egészen aprók lesznek. A hideg vizet kanalanként adom hozzá, amíg a tészta összeáll, de nem ra...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA burgonyát sós vízben a köménymaggal kb. 25-30 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni, majd meghámozzuk, és 0,5 cm-es szeletekre vágjuk. A káposztát négybe vág...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit reszeld le, forgasd össze a sóval és hagyd állni 10 percre. Facsarj ki annyi lét a cukkiniből, amennyit csak tudsz. A kifacsart cukkinihez keverd hozzá a finomra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű