Családireceptkönyv.hu

Rizses csirke


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



2 db 60 dkg-os csirke,
25 dkg rizs,
15 dkg zsír,
15 dkg leveszöldség,
kávéskanálnyi finomra vágott vöröshagyma,
evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem,
10 dkg gomba vagy 20 dkg kifejtett zöldborsó (mindkettő lehet),
késhegynyi bors.

Elkészítés:


A zsírt megolvasztjuk, mérsékelt tűzön, állandó keveréssel üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a feldarabolt csirkét, erős tűzön, gyors keveréssel áthevítjük, majd lefedve, mérsékelt tűzön kb. 15 percig félpuhára pároljuk. Beletesszük az apró kockára vágott zöldséget és gombát. A félig megpuhult csirkét zsírjára kisütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselyem felét, néhány percig pirítjuk, megsózzuk. Rátesszük a megválogatott, szűrőben megmosott rizst és ezzel is áthevítjük. Felöntjük 1/2 liter forrásban lévő vízzel, átkeverjük és fedő alatt egészen mérsékelt tűzön, keverés nélkül pároljuk 40 percig (gázon lángelosztón, csepplángon). Ekkor hozzáadjuk a törött borsot, villával, óvatosan átkeverjük. Tálra rendezzük.

Készíthetjük úgy is, hogy a csirkét a zöldséges vízben puhára főzzük és a levével felengedjük a zsírban kissé felhevített rizst és 40 percig pároljuk. A csirkét, tálalásnál tesszük a rizsre.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az így készített rizses csirke olyan ízletes, hogy még a gyerekek is örömmel megeszik!

Rizses csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BOLOGNAI RAKOTT KRUMPLI
BOLOGNAI RAKOTT KRUMPLI

A hagymát felkockázom, a zöldségeket lereszelem és kevés olajon együtt párolom. Hozzáadom a darált húst, sót, borsot, fűszereket és a fokhagymát, majd fehéredésig párolom együtt. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges tészta
Zöldséges tészta

A tisztított zöldségeket felaprítjuk, majd a fűszerekkel összekeverjük. Teflonserpenyőben a zsiradékot felhevítjük és jól átforgatjuk benne a zöldségeket (én kicsit lefedem amíg...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd húsgolyó
Svéd húsgolyó

Az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk egy tálban, bőven sózzuk és borsozzuk, illetve hozzáadjuk a még kívánt fűszereket. A masszából kis golyókat gyúrunk, és két órára hűtőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: debovszkij
Chili con carne
Chili con carne

1. A felaprított hagymát és fokhagymát olajon megfuttatjuk, rádobjuk a húst és a paprikát, és megpirítjuk. 2. Ráöntjük a bort és összeforraljuk 3. Beletesszük a fűszereket és a l...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk