6 csirkecomb
1 csirkemell
3 dl tej
1 teáskanálnyi kakukkfű
1 teáskanálnyi rozmaring
só, bors
4 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál kukoricapehely
olaj
A húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor kivettük a tejből, átkenjük egy kevés olajjal és a fűszerekkel a húsokat. Ezt követően a zsemlemorzsát és az apróra tört kukoricapelyhet egy tálba tesszük és beleforgatjuk a combokat és a mellet, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ha száraznak tűnik, egy kevés olajat csöpögtetünk rá és 180 fokon sütjük 30-35 perce át. Időközben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.
A húsok nem szívják magukba a zsiradékot, puhák, a külsejük pedig ropogós. Ezt szeretni fogod, mert sokkal fincsibb a hagyományos rántott húsnál.
1. A rizst megfőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Közben 2 db narancsot meghámozunk és kifilézünk. A harmadik narancsot félbevágjuk és kifacsarjuk a levét. 2. A hi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első 7 hozzávalót összekeverjük egy tálban. Beleforgatjuk a csirkemelleket először ebbe, majd a zsemlemorzsába. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. A bundához a sajtkrémet, a tojásokat, a reszelt fokhagymát, sót, borsot és a lisztet jól elkeverjük. A masszába márt...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűVágd nagyon vékony szeletekre a csirkemellet. Zúzd durvább barabokra az egész borsot, majd forgasd bele a besúzott hússzeleteket. Kicsit irdald be a húst, hogy jól átjárja a bors....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű