400 g csirkemell
6 ek olívaolaj
1 sárgarépa
2 paprika
2 vöröshagyma
200 g kínai káposzta
500 g paradicsomlé
3 ek szójaszósz
ketchup
só
őrölt bors
gyömbérpor
csilipor (vagy csípős darált paprika
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk megsózzuk, megízesítjük őrölt borssal. Kevés olajon wokban fehéredésig sütjük, majd kivesszük a wokból.
A fennmaradó olajban megpároljuk a vékony szeletekre vágott répát, paprikát, hagymát, káposztát. Ha szépen megpirult a zöldség, hozzáadjuk a paradicsomlevet, kevés kecsapot, szójaszószt, ha szükséges megsózzuk.
Meghintjük őrölt borssal, ízlés szerint gyömbérporral és végül hozzáadjuk a csiliport vagy a csípős darált paprikát. A csirkehúst visszatesszük a szecsuáni mártásba, összeforraljuk. Főtt rizzsel tálaljuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, lefonnyasztjuk, beletesszük a csíkokra vágott húst. Lepirítjuk, sózzuk, és egy ek liszttel megszórjuk. Jól átforgatjuk és felöntjük vízzel. 2. lépés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelldarabokat sózzuk, borsozzuk, majd egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe. Serpenyőben felhevítjük az olajat és fehéredésig sütjük a husikat. A besamelhez felforra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt a maximum hőfokra. Pirítsuk meg egy serpenyőben, olívaolajon a zsályát és 6 apróra vágott szalonnacsíkot. Aprítsunk fel 2 gerezd fokhagymát, 1 hagymát, a z...
Elkészítési idő: 8 óra Nehézség: Nehéz