csirke felsőcomb
só
bors
1 tojás
1 szikkadt zsemle
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 kisebb fej vöröshagyma
olaj
1 evőkanál csirke fűszerkeverék
Köret:
15 dkg bulgur
1-2 ek zsír
vegetás forró víz
A combokat megtisztítjuk, szárítjuk, majd a bőrüket tágítjuk, hogy a töltelék beférjen alá.
A töltelékhez a hagymát kockára vágjuk, olajon megpároljuk és a tejben megáztatott zsemlét kicsavarva hozzáadjuk. A tojást ráütjük, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel megszórjuk és jól összekeverve pirítjuk. Ha összeállt, kihűtjük és kevés zsemlemorzsát is teszünk bele. Ez azért kell, hogy jobban összeálljon a töltelékünk.
Megtöltjük a combokat. A csirkét fűszerkeverékkel bedörzsöljük, lehetőleg paprikás legyen. Olajat öntünk a tepsibe és lerakjuk a húsokat. Kevés vizet vagy fehérbort öntünk alá és 160 fokon 40 perc alatt pirosra sütjük. Közben meg kell egyszer forgatni a húsokat, hogy egyenletesen süljenek.
A bulgurt leforrázzuk, úhy, hogy kétujjnyira lepje el a víz, megsózzuk, pici olajat öntünk rá és lefedjük. Magától megpuhul, 20 perc sem kell neki. A combokat bulgurral és uborkasalátával tálaljuk.
A sajtmártást előző este v. fél nappal előbb elkészíthetjük. 5 dkg vajon megpirítjuk a lisztet, mint rántást készítjük. Felengedjük hideg tejjel, csomómentesre keverjük, megsózzuk,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékonyra szeletelem, kiolajozott vagy vajazott tűzállótálba helyezem, fűszerezem, majd rárakom a megtisztított gombákat, amit szintén sózom, borsozom. Kicsi vizet ön...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Félidőben hozzááadjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre dinszteljük. A pulykahúst csíkokra vágjuk és a hagymára dobva fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst sózzuk és borsozzuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük. A paradicsomot, a fokhagymát és a zöld fűszereket összeturmixoljuk, belekeverjük a paradicsomszószt és adunk hozzá egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű