Májas csirkerolád
Hozzávalók 4 személyre :
4 fél csirkemell filé, 15 dkg csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. zsemlemorzsa, petrezselyem
A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsózzuk. A májat megtisztítjuk és felaprózzuk. A szalonnát és hagymát apró kockára vágjuk.
Egy serpenyőben a szalonnakockákat kisütjük, majd a hagymát megpároljuk benne. Hozzáadjuk a májat, összesütjük, végül a zsemlemorzsát hozzákeverjük. Hagyjuk kihűlni.
A kiklopfolt csirkemelleken eloszlatjuk a májas masszát, megszórjuk petrezselyemmel, feltekerjük. A szokásos módon bepanírozzuk, ha kell fogvájóval összetűzzük. Bő olajban kisütjük. Én rizi-bizit és hasábburgonyát tálaltam hozzá.
A póréhagymát felvagdossuk és olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet is. Mikor egy picit megpirult felöntjük egy kevés vízzel és 10-15 percen át pá...
Elkészítési idő:Készítünk egy lecsót,(pirospaprikával) Pici hagymán lepirítjuk a felszeletelt gombát, só bors. A csirkemájat fekockázzuk,forró zsiradékba megpirítjuk,só bors majoranna. Ha...
Elkészítési idő:A kechupból, mézből és a fűszerekből egy pácot keverünk, amibe belevagdaljuk a fokhagymagerezdeket. Jól beleforgatjuk a húst, és 3-4 órán át lefedve hagyjuk, hogy az ízek átjárj...
Elkészítési idő: