2 db csirkecomb
1 db vöröshagyma
1 dl Főzőtejszín
15 dkg zöldborsó fagyasztott is lehet
15 dkg sárgarépa
1 evőkanál Rama margarin
2 db fokhagymagerezd
1 evőkanál Delikát ételízesítő
2 evőkanál liszt
őrölt bors
A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a margarinon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk az ételízesítőt, a zúzott fokhagymát, a lisztet és a borsot, majd alaposan összekeverjük. Beletesszük a kettévágott csirkecombokat, felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje.
Beleszórjuk a borsót és a répát, majd elkezdjük főzni.
Amikor megpuhult a hús a zöldségekkel, belekeverjük a főzőtejszínt és összeforraljuk.
1. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, a serpenyőbe dobunk egy darabka vajat, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, fehéredésig sütjü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, végül lisztben megforgatjuk, a felesleget lerázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeletek...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejet és a mustárt összekeverjük egy nagyobb tálban, majd a megmosott csirkemellet enyhén kiklopfoljuk (kb. 1 cm vastagra) majd beletesszük a tejes pácba, lefedjük és betesszük a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA húshoz Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastaga...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes