60-80 dkg csont nélküli, sovány hús (csirke, pulyka vagy sertés)
1 nagy fej lilahagyma
1 kisebb méretű zöldpaprika
2 db hámozott paradicsom
gyros fűszerkeverék
kevés tejszín
olívaolaj
Az öntethez:
3 dl kefir vagy joghurt
2 gerezd fokhagyma
só
bors
A húst apróra felvágjuk.
Serpenyőben, 2-3 evőkanál olívaolajon 2-3 percig pároljuk az összedarabolt hagymát, paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel, és beledobjuk a húst. 1 csapott evőkanál gyros fűszerkeveréket összekeverünk 0,5 dl vízzel, és ezt is ráöntjük.
Jól összeforraljuk, ráöntjük a tejszínt, és addig forraljuk, míg nem marad lé alatta, csak a szaftos hús.
Sült burgonyát adhatunk hozzá. Tehetünk mellé még szeletelt uborkát, paprikát vagy hagymát, paradicsomot, esetleg káposztakeverékét, és végül az egészet leöntjük kefires vagy joghurtos öntettel.
Jó étvágyat!
A húst nagy szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és olajon megpirítjuk, majd a csirkét is pirítjuk 3-4 percig. A mustárt hozzákeverj...
Elkészítési idő: 30 Perc Nehézség: KözepesVégy egy Zolit....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet 3 cm széles csíkokra szeleteljük, majd kiklopfoljuk és megsózzuk. Két almát durvára reszelünk. A sütőporral elkeverjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást és annyi viz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű