Családireceptkönyv.hu

Nagyon finom gyrosz tál


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60-80 dkg csont nélküli, sovány hús (csirke, pulyka vagy sertés)
1 nagy fej lilahagyma
1 kisebb méretű zöldpaprika
2 db hámozott paradicsom
gyros fűszerkeverék
kevés tejszín
olívaolaj

Az öntethez:

3 dl kefir vagy joghurt
2 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés:



A húst apróra felvágjuk.
Serpenyőben, 2-3 evőkanál olívaolajon 2-3 percig pároljuk az összedarabolt hagymát, paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel, és beledobjuk a húst. 1 csapott evőkanál gyros fűszerkeveréket összekeverünk 0,5 dl vízzel, és ezt is ráöntjük.
Jól összeforraljuk, ráöntjük a tejszínt, és addig forraljuk, míg nem marad lé alatta, csak a szaftos hús.

Sült burgonyát adhatunk hozzá. Tehetünk mellé még szeletelt uborkát, paprikát vagy hagymát, paradicsomot, esetleg káposztakeverékét, és végül az egészet leöntjük kefires vagy joghurtos öntettel.

Jó étvágyat!


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pulykahússal rakott zöld spárga
Pulykahússal rakott zöld spárga

A spárga végeit - ahol roppan - letörjük vagy levágjuk, majd /ha van/ párolóedényben félpuhára pároljuk. Ha nincs párolóedényünk, akkor sós vízben főzzük meg félig, de óvatosan, ho...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Részeges csirke
Részeges csirke

Csirke alsó-felső comb, fűszerezed ízlés szerint( én csak az alap ízeket szeretem használni) só, bors pici olaj, jól bedörzsölöd a combokat, állni hagyod egy éjszaka. Sütés előtt b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olaszos szószban sült tepsis csirke
Olaszos szószban sült tepsis csirke

A csirke darabokat megmossuk, megtisztítjuk, a combokat kettévágjuk, és sóval, borssal megszórjuk. Ha lehet, egy-két órát pihentetjük a hűtőszekrényben. A húsokat lisztbe forgatju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás fasírozott csirkecomb filéből
Gombás fasírozott csirkecomb filéből

A gombát a vöröshagymával egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Ha a gomba elfőtte a levét, áttesszük egy tálba, hogy lehűljön, majd ledaráljuk. Ledaráljuk a húst...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk