4 fél csirkemellfilé (50-60 dkg)
só
őrölt bors
16 dkg vaj (a fele reszelt füstölt sajt is lehet)
1 mokkáskanál citromlé
1 cs. petrezselyem
fél mokkáskanál mustár
8-10 dkg liszt
2 nagy tojás
12 dkg zsemlemorzsa.
olaj
A húst megmossuk, leszárogatjuk. Utána egyenként lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú, nagyobb nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké verjük. A szeleteket besózva, egy kevés borssal meghintve a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
A töltelékhez a puha vajat citromlével ízesítjük, megsózzuk, az apróra vágott petrezselyemmel, a mustárral meg leheletnyi borssal fűszerezzük. Annyi időre – kb. 15 percre – a mélyhűtőbe tesszük, hogy kézzel formálható legyen. A fűszeres vajat 4 részre osztjuk, egyenként kis „kolbászokká” hengergetjük, majd mindegyik hússzelet közepére rakunk belőle egyet. A csirkehúst a töltelékre borítjuk, és hasonlóan ahhoz, ahogy a töltött káposztát szoktuk, felgöngyölítjük.
A töltött csirkemelleket lisztbe, felvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.
Kezdésnek klopfold meg kissé a húsokat, a borjút érdemes a lehető legvékonyabbra verned, hogy rendesen át tudjon sülni, azonban arra figyelj, hogy ne verd teljesen szét, maradjon a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűCsirke: A hozzávalókból a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát készítek. Legalább 20 percet pihentetem (tojás és tej szándékosan nincs benne, mert enélkül marad ropogós sülés utá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy grill serpenyőben, kevés olajon a csirkemellek mindkét oldalát pirosra sütjük. Melegen tartjuk, amíg elkészül a sajtmártás. Egy lábasban felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a li...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojást megfőzzük, megpucoljuk. A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk majd fűszerezzük. A paradicsomot és a tojást is karikákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A hús egyik végére...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű