4 fél csirkemellfilé (50-60 dkg)
só
őrölt bors
16 dkg vaj (a fele reszelt füstölt sajt is lehet)
1 mokkáskanál citromlé
1 cs. petrezselyem
fél mokkáskanál mustár
8-10 dkg liszt
2 nagy tojás
12 dkg zsemlemorzsa.
olaj
A húst megmossuk, leszárogatjuk. Utána egyenként lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú, nagyobb nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké verjük. A szeleteket besózva, egy kevés borssal meghintve a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
A töltelékhez a puha vajat citromlével ízesítjük, megsózzuk, az apróra vágott petrezselyemmel, a mustárral meg leheletnyi borssal fűszerezzük. Annyi időre – kb. 15 percre – a mélyhűtőbe tesszük, hogy kézzel formálható legyen. A fűszeres vajat 4 részre osztjuk, egyenként kis „kolbászokká” hengergetjük, majd mindegyik hússzelet közepére rakunk belőle egyet. A csirkehúst a töltelékre borítjuk, és hasonlóan ahhoz, ahogy a töltött káposztát szoktuk, felgöngyölítjük.
A töltött csirkemelleket lisztbe, felvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.
1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, szárnyas fűszerrel megszórjuk és margarinban hirtelen elősütjük. 2. A szeleteket egy vajjal kikent tűzálló tálba szorosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto. Amikor már kicsit oda i...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A paprikákat és az újhagymát vékony csíkokra, a sajtot és a sonkát négy szeletbe vágjuk. A kiterített csirkemellek egyik olda...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű