50 dkg liszt
10 zsír
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 tojás
1 dl tej
Töltelék
1 liter tej
10-12 kanál cukor
8 kanál liszt
15 dkg porcukor
20 dkg vaj
2 citrom reszelt héja és leve
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk,
hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a tojást, 1 dl tejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk
4 részre osztjuk, kinyújtjuk és laponként megsütjük
A töltelékhez a lisztet, cukrot, lisztet sűrűre megfőzzük
A porcukrot a vajjal jól kikavarjuk és beletesszük a reszelt citrom héját és levét.
A kihűlt krémhez hozzáadjuk és mixerrel jól összedolgozzuk
A lapokat megtöltjük, porcukorral megszórjuk a tetejét
A rizst teflonnal bevont edényben, annyi hideg vízzel, amennyi ellepi, felteszem főni. Kevés sót adok hozzá, és félig puhára főzöm. Ha a vizet beitta, felengedem a tejjel, cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tojásokat válasszuk ketté. A tojás sárgát, a cukrot, sót, a kakaóport és a vizet keverjük ki krémesre. A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével verjük kemény habbá. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. A krém hozzávalóit a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. A kakaót a cukorral összekeverjük. A margarint felolvasszuk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, fele margarinnal megkenjük. Rátesszü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű