6 dl tej
8 dkg étkezési keményítő
6 ek. cukor
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg vaj vagy margarin
A gesztenyemasszát kiolvasztjuk.
A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni.
kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A többi tejhez öntjük és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A vajat kikeverjük, majd hozzáadjuk a kiolvadt gesztenyemasszát és tovább keverjük. Végül a kihűlt keményítős krémet kanalanként beleadagoljuk és simára keverjük.
Gesztenye tortába vagy gesztenyés sütibe remek választás.
A tojasokat szetvalasztom es felverem kemeny habba a feherjet majd beleteyzem a 8 dkg cukrot .....a sargajat felverem a sutoporral es a 20 dkg cukorral...majd jon az olaj a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKakaós piskótát sütünk, hűlni hagyjuk, miután kihűlt, három lapra vágjuk. A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg cukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha marg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes