menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyekrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 dl tej
8 dkg étkezési keményítő
6 ek. cukor
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés:


A gesztenyemasszát kiolvasztjuk.
A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni.
kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A többi tejhez öntjük és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A vajat kikeverjük, majd hozzáadjuk a kiolvadt gesztenyemasszát és tovább keverjük. Végül a kihűlt keményítős krémet kanalanként beleadagoljuk és simára keverjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gesztenye tortába vagy gesztenyés sütibe remek választás.

Gesztenyekrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Piskóta olajos
Piskóta olajos

A tojasokat szetvalasztom es felverem kemeny habba a feherjet majd beleteyzem a 8 dkg cukrot .....a sargajat felverem a sutoporral es a 20 dkg cukorral...majd jon az olaj a liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csokis kaland torta
Csokis kaland torta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütemény  krémek
Sütemény krémek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínhabos gesztenyetorta
Tejszínhabos gesztenyetorta

Kakaós piskótát sütünk, hűlni hagyjuk, miután kihűlt, három lapra vágjuk. A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg cukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha marg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk