6 dl tej
8 dkg étkezési keményítő
6 ek. cukor
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg vaj vagy margarin
A gesztenyemasszát kiolvasztjuk.
A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni.
kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A többi tejhez öntjük és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A vajat kikeverjük, majd hozzáadjuk a kiolvadt gesztenyemasszát és tovább keverjük. Végül a kihűlt keményítős krémet kanalanként beleadagoljuk és simára keverjük.
Gesztenye tortába vagy gesztenyés sütibe remek választás.
Daráld finomra a kekszet, forrósítsd fel a vajat, és kanállal keverd alaposan össze. Öntsd egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 20 centi átmérőjű tortaformába. A tenyereddel lapogas...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűKészítek egy főzött krémet: 1 csm pudinggal, 3 dl tejjel . Ha kihűlt, 25 dkg mascarponéval vagy vajjal habosra keverem. Reszelt almát dinsztelek, minta az almás pitének, citrommal...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta megsütésével kezdjük. A fehérjét a cukorral felvertük, majd hozzáadtuk a mákot és a lisztet, óvatosan összekevertük. Négy felé osztva körlapokat sütünk, kb. 8 perc. Kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alapanyagokat összegyúrjuk, 3 cipót formálunk és a tepsire nyújtjuk. 4 tojásfehérjét felverünk, 20 dkg porcukorral, szétosztjuk alapokon, majd 20 dkg durvára vágott dióval meg...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: Nehéz