5 db tojás
25 dkg porcukor
1 cs. van. cukor
1,25 dl langyos víz
2,5 dl étolaj
37,5 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 ek kakaó
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és van. cukorral, hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a sütőporos lisztet. Jól kikeverjük, mehet bele a keményre vert fehérje. Megfelezzük a tésztát, az egyik felébe megy a kakaópor. Kiolajozott formába felváltva kanalanként a közepébe, mindig a másik tetejére rákanalazzuk a tésztát, amíg elfogy a tészta.
180 fokon tűpróbáig kell sütni, kb 45 perc
A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel. A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, és...
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: KönnyűAz alaphoz a kekszet morzsásra törjük majd elkeverjük a darált mogyoróval és az olvasztott vajjal. A kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk és fél órára a hűtőbe tesszük. A csereszn...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítjük a krémet: 4 dl tejszínt felteszünk lassú tűzön melegedni (vigyázzunk, ne forrjon!), beletördeljük a 20 dkg mentolos csokit, és folyamatos kevergetés mellett addig meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA magokat és a csokit ledaráljuk, maradhat benne itt-ott kicsit darabosabb. A tojásfehérjét a sóval felverjük. A sárgáját a ukoral és a pua vajja kikeverjük, majd hozzáforgatjuk...
Elkészítési idő: kd 1 óra Nehézség: Könnyű