menu

Családireceptkönyv.hu

Paleo zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 9 db-hoz
20 dkg őrölt mandula vagy dió
6 dkg útifűmaghéj
20 g foszfátmentes sütőpor
3 evőkanál almaecet vagy citromlé
4 tojásfehérje
6 g só
2,2 dl forró víz
a tetejükre: tetszés szerinti magok (elhagyható)

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra kapcsoljuk.
A száraz hozzávalókat késes aprítóba vagy turmixba mérjük, és pár pillanat alatt összedaráljuk.
Hozzáadjuk a tojásfehérjét (nem kell felverni) és az ecetet vagy a citromlét, majd ismét néhány pillanatig járatjuk a gépet. Beleöntjük a forró vizet, és ezzel addig keverjük, amíg a massza össze nem áll (1-2 perc).
Vizes kézzel 9 zsemlét formázunk belőle, és sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, egymástól 3-4 cm távolságra. 45-50 perc alatt megsütjük a zsemléket. Ha a külsejük nagyon barnulna, tűpróbával ellenőrizhetjük, átsültek-e.
Rácson hagyjuk kihűlni. Hűtőben 4-5 napig, mélyhűtőben hetekig tárolható, így előre is megsüthető. A hozzávalók arányos növelésével egyszerre több adagot is készíthetünk.

 Paleo zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós -omlós kifli
Diós -omlós kifli

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát pihentetjük,kisodorjuk,korongokat szúrunk és a töltelékkel megtöltjük,kifli formára felsodorjuk. Egy nagy gáztepsit kivajazunk,a kifli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Túrós batyu
Túrós batyu

Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokoza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Klasszikus, réteges sajtos stangli (bögrésen is)
Klasszikus, réteges sajtos stangli (bögrésen is)

http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2015/10/30/klasszikus-reteges-sajtos-stangli-bogresen-is/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Töltött bajor perec
Töltött bajor perec

A tésztát összegyúrom, kelesztem, darabolom 8 részre. Téglalap alakúra nyújtom. A hosszabbik szélére egy csíkban teszek tölteléket, feltekerem és perecet formálok belőle. A 2 li...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk