50 dkg liszt ( bármilyen jó , én most búzafinom lisztet használtam )
2,5 dkg élesztő
3 ek méz
2 dl meleg víz
2 dl görög joghurt
1 ek olíva olaj
1,5 tk só
A lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson ( 15 perc ) . Hozzáadom a többi hozzávalót és jól kidagasztom . Meleg helyen egy órán át kelesztem . Lisztezett munka felületen átgyúrom . Ez szintén egy kicsit lágyabb tészta , úgyhogy bőven alá kell lisztezni ! 12 részre osztom . Kialakítom a zsemle formákat . Sütőlapos lemezre helyezem és további 30 percet kelesztem .200 fokos sütőben addig sütöm , amíg a teteje aranybarna színűvé nem válik ( 20-25 perc ) .
A hozzávalókból a tésztát kidagasztom, 1 óra kelesztem. , 10 felé osztom, majd gombócokat formázok, 10 percig pihentetni kell, majd kifliket formázni. 35 percig keleszteni, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTegyük az élesztőt 100 ml meleg vízbe, amikor buborékok jelennek meg a tetején használható. Egy nagyobb tálban keverjük el a felfuttatott élesztőt 300 ml vízzel, a sóval, a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat vegyítsük el, adjuk hozzá a tojásfehérjét (nem kell felverni), picit keverjük össze. A forralt vízben keverjük el a citromlevet, öntsük hozzá, keverjük, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot és 1,5 dl tejet meglangyosítjuk 1 ek cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni. A lisztet beleszitáljuk egy tálba,elkeverjük a sóval, a maradék cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű