menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliás-mascarponés zabpehelykocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db tojás
16 ek. zabpehely (apró szemű)
16 ek. tej
4 kk sütőpor
édesítőszer, ízlés szerint - kinek mi vált be, pl. Update1 Lovely Sweet
1 ek. keserű kakaópor
1 cs. Update1 vaníliás puding

Elkészítés:


1. A tészta hozzávalóit alaposan keverd össze, majd a masszát simítsd bele egy kivajazott tepsibe. Ez a mennyiség kb. egy 22x22 cm-es tepsihez ideális.

2. Mehet a sütőbe a tepsi, a sütemény 180 fokon kb. 25 perc alatt lesz kész.
3. A krémhez készíts 1 cs. cukormentes vaníliás pudingporból pudingot, de az előíráshoz képest egy kicsit kevesebb tejjel, hogy kellőképpen sűrű legyen. Miután kihűlt, keverj hozzá fél doboz mascarponét és simítsd a sütire. Tetejét szórd meg darált dióval.

Az összeállított süteményt tedd néhány órára hűtőbe, hogy összeálljon, és csak ezután vágd fel.

Vaníliás-mascarponés zabpehelykocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Albert kekszes süti 2.
Albert kekszes süti 2.

A pudingot a cukorral, a kakaóporral, a kávéval összekeverjük, a tejjel hígítjuk, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve,még melegen beletesszük a margarint, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Almás csokoládés kavart tészta
Almás csokoládés kavart tészta

A tészta alapanyagait a dió, csokoládé és alma kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk a tésztát. Amikor teljesen sima, kivajazott őzgerinc formába, vagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokiszív
Csokiszív

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát, lisztezett deszkán kb. 4mm vastagra kinyújtjuk, majd szív alakú kiszúró formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 1...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárga tetejű diós sütemény
Sárga tetejű diós sütemény

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Kis adagokban hozzáadjuk a darált diót, majd óvatosan hozzákeverjük kemény tojásfehérjét....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk