A tésztához:
20 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 db tojás sárgája
1 evőkanál cukor
1/2 tasak sütőpor
pici só
1 evőkanál tejföl
reszelt citromhéj
A töltelékhez:
4 db tojás sárgája + még egy tojás sárgája a tetejére
körülbelül 4- 5 evőkanál cukor - érdemes megkóstolni a tölteléket és ízlés szerint cukrozni
reszelt citromhéj
mazsola
1 tasak vaníliás pudingpor
1,2 - 1,5 kg túró
6 db tojásfehérje
Ízlés szerint cukor és 6 evőkanál tejföl a tetejére
A tojásfehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá. A lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A linzertésztához a cukrot, a lisztet és a kakaóport összekeverjük, a vajat felkockázzuk. Kézzel összemorzsoljuk a vajat a cukros-lisztes keverékkel, majd hozzáadjuk a tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valóból piskótát készítünk. Párizsi krém:A cukrot a tejszinnel nyílt lángon felforralom,és kb 7-8 percig főzöm.Beleteszem a vajat,és erős lángon ismét felforralom,és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz4 tojást kb 10 perc alatt keményre felverünk elektromos habverővel 4 ek cukorral, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet, melybe előzőleg belekevertünk fél cs sütőport. Egy 22*38 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű