Hozzávalók:
50 dkg dióbél
2 evőkanál étolaj
8 evőkanál cukor
2 teáskanál só
1 teáskanál száraz chili paprika darabkák
Válogassuk át a dióbelet, a fás részeket szedjük ki belőle. Tegyük a dióbelet egy tepsibe, majd forró sütőben 140-150 fokon süssük körülbelül fél órán keresztül.
Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a megpirított diót, majd szórjuk rá a cukrot és a sót. Állandóan kevergetve, rázogatva kis lángon pirítsuk addig, míg a cukor rá nem olvad a dióra. Akkor jó, ha a szemek elválnak egymástól, és nem ragadnak össze. Mielőtt levennénk a tűzről, hintsük meg a chili paprika pelyhekkel. A chilivel már ne pirítsuk.
Tálaljuk kis tálkákba, és ezzel kínáljuk meg a vendégeinket. Remek vendégváró egy-egy pohár ital mellé.
A majonézt a tejföllel, a petrezselyemmel és az apróra kockázott lilahagymával összekeverjük. Hozzáadjuk a kukoricát és megsózzuk, majd még egyszer jó alaposan megkeverjük. Fogya...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA főtt tojásokat hosszában megfelezzük. A májkrémet a vajjal, a sóval, a majonézzel, a mustárral, a borssal kikeverjük. -Beleforgatjuk a villával átpasszírozott tojássárgákat....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA paradicsomot és lilahagymát felvágjuk "cikkekre" és egy tálba rakjuk őket. Adunk hozzá sót, frissen őrölt borsot, olivaolajat és balzsamecetet. Az avokádót meghámozzuk,...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: Könnyű