360 g kisült padlizsán húsa
2 nagy csipet só
bors - fekete (őrölt)
0.5 fej hagyma - lila
3 gerezd fokhagyma
100 g majonéz
Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük. FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.
A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és feldaraboljuk. Kb. 4 l hideg vízbe feltesszük főni a konyhakész, gyorsfagyasztott kocsonyahússal együtt. A keletkezett habot leszedjük r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások keményre főttek ,ketté vágom a sárgáját kiveszem összetöröm,hozzáadom a puha vajat ízlés szerinti sót borsot és lágy krémesre kikeverem.A tojások sárgája helyére mindegyi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször előmelegítem a grillt. Összekeverem a dresszing hozzávalóit. A kenyérből pogácsaszaggatóval ugyanakkora korongokat vágok ki, mint a kecskesajt (összesen 6 korongot). Ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként elkészítjük a házi majonézt. Ehhez kézi habverővel összekeverjük a tojássárgáját a sóval egy tálban. Tegyünk konyharuhát a tál alá. 2 A tojássárgájához először c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű