menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsán krém


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


360 g kisült padlizsán húsa
2 nagy csipet só
bors - fekete (őrölt)
0.5 fej hagyma - lila
3 gerezd fokhagyma
100 g majonéz

Elkészítés:


Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük. FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.

Padlizsán krém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Kocsonya
Kocsonya

A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és feldaraboljuk. Kb. 4 l hideg vízbe feltesszük főni a konyhakész, gyorsfagyasztott kocsonyahússal együtt. A keletkezett habot leszedjük r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilveszteri kaszinótojás
Szilveszteri kaszinótojás

A tojások keményre főttek ,ketté vágom a sárgáját kiveszem összetöröm,hozzáadom a puha vajat ízlés szerinti sót borsot és lágy krémesre kikeverem.A tojások sárgája helyére mindegyi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Grillezett kecskesajt salátaágyon friss fügével
Grillezett kecskesajt salátaágyon friss fügével

Először előmelegítem a grillt. Összekeverem a dresszing hozzávalóit. A kenyérből pogácsaszaggatóval ugyanakkora korongokat vágok ki, mint a kecskesajt (összesen 6 korongot). Ha a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tárkonyos lilaburgonya saláta (Stahl)
Tárkonyos lilaburgonya saláta (Stahl)

Első lépésként elkészítjük a házi majonézt. Ehhez kézi habverővel összekeverjük a tojássárgáját a sóval egy tálban. Tegyünk konyharuhát a tál alá. 2 A tojássárgájához először c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk