Családireceptkönyv.hu

Zabos Túró rudi ízű szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta:

4 tojás
4 evőkanál víz
2 evőkanál Szafi Reform cukorhelyettesítő (Szafi Reform cukorhelyettesítő ITT!)
4 evőkanál zabpehelyliszt (zabpehelyliszt ITT!) (Szafi Fitt gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
2 evőkanál Szafi Reform holland kakaópor (holland kakaópor ITT!)
1 kk. sütőpor (sütőpor ITT!)

Túrókrém:

250 g túró (tejérzékenyeknek házi totu!)
150 g joghurt (tejérzékenyeknek kókuszjoghurt!)
2 evőkanál Szafi Fitt cukorhelyettesítő
1 evőkanál zabpehely (zabpehely ITT!) (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
vaníliaőrlemény, bio citromhéj (vaníliaőrlemény ITT! / bio citromhéj ITT!)

Elkészítés:


A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a “cukorral” habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport is. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a kakaós masszához forgatjuk. Kisméretű tepsiben 170 fokos légkeveréses sütőben készre sütjük.
túrókrém hozzávalóit krémesre turmixoljuk.
A piskótát kettévágjuk, beletöltjük a túrókrémet, majd a tetejét bevonjuk olvasztott cukormentes csokival, például kakaós nassolóval (kakaós nassoló ITT!) vagy házi készítésű csokimázzal.

Zabos Túró rudi ízű szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lajcsi szelet
Lajcsi szelet

Ezeket gőz fölött kikeverjük, és hozzáadjuk a 40 dkg lisztet, és a 2 mk szódabikarbónát, majd 3 lapot sütünk. Krém: egy vaníliapudingot és egy epres pudingot 1 rámával és 250 g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Őszibarack süti I.
Őszibarack süti I.

A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet. Sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztát a hűtő...

Elkészítési idő: kb 2óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hólabda vagy Kozák sapka
Hólabda vagy Kozák sapka

A tésztához különválasztom a tojásokat.Először a fehérjét verem habbá,majd a sárgáját a cukorral és a vízzel.Ez a cukros rész akkor jó ha kifehéredik és a térfogata sokszorosára nő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk