TÉSZTA:
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
50 ml olaj
120 ml víz
TÖLTELÉK
2 ek tejföl
10 dkg reszelt sajt
2 ek sonka apróra vágva
1 ek kockázott, lepirított bacon
1 paprika apróra vágva
pár szelet póréhagyma apróra vágva (lehet vöröshagyma is)
2 gerezd fokhagyma
csipet só
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni - pont elég neki annyi, amíg a tölteléket elkészítjük.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a bacon szalonnát picit megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzátesszük a többi hozzávalót, sózzuk ha kell, és jól összekeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kicsit kinyújtjuk, teszünk bele egy púpos evőkanálnyit a töltelékből. A széleit összecsípjük, kicsit lelapítjuk és egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá!) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalát is (ez kb. 3-4 perc).
Igazi "tüntessük el a maradékot a hűtőből" recept - szinte bármilyen maradék hús (pl. el nem fogyott grillcsirke), zöldség felhasználható a töltelékhez.
Ha nincs időnk a tésztával foglalkozni, a boltban készen kapható leveles tésztába is csomagolhatjuk a tölteléket, és sütőben süthetjük.
A burgonyákat alaposan mossuk meg, héjastól tegyük őket egy lábasba, majd jöhet annyi víz, amennyi ellepi, és elkezdjük főzni. A krumplikat puhára kell főznünk, akkor jó, ha a vill...
Elkészítési idő: 15 perc+1 óra Nehézség: KönnyűAz alufóliának a közepét közepes vastagon kenjük be vajjal, hogy ne ragadjon le az étel. Egy vagy két nagy, kb. fél centisre felszelt burgonyát tegyünk a fólia vajas részére (ha ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: a megreszelt krumplit tegyük a tálba, a csirke levest keverjük el a tejföllel, a vajjal és a hagymával, majd a masszát kenjük a krumpli tetejére. Nyomkodjuk meg, hogy j...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, szárazra törölgetjük, a rostjaira merőlegesen vékony csíkokra vágjuk. Összeforgatjuk a pác hozzávalóival és 20 percre félretesszük. Közben a brokkolit megmossuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes