menu

Családireceptkönyv.hu

Pupusas


Írta:

Elk. idő: Kb. 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


TÉSZTA:
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
50 ml olaj
120 ml víz

TÖLTELÉK
2 ek tejföl
10 dkg reszelt sajt
2 ek sonka apróra vágva
1 ek kockázott, lepirított bacon
1 paprika apróra vágva
pár szelet póréhagyma apróra vágva (lehet vöröshagyma is)
2 gerezd fokhagyma
csipet só

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni - pont elég neki annyi, amíg a tölteléket elkészítjük.

A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a bacon szalonnát picit megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzátesszük a többi hozzávalót, sózzuk ha kell, és jól összekeverjük.

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kicsit kinyújtjuk, teszünk bele egy púpos evőkanálnyit a töltelékből. A széleit összecsípjük, kicsit lelapítjuk és egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá!) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalát is (ez kb. 3-4 perc).

Trükkök, tippek, praktikák:


Igazi "tüntessük el a maradékot a hűtőből" recept - szinte bármilyen maradék hús (pl. el nem fogyott grillcsirke), zöldség felhasználható a töltelékhez.

Ha nincs időnk a tésztával foglalkozni, a boltban készen kapható leveles tésztába is csomagolhatjuk a tölteléket, és sütőben süthetjük.

Pupusas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Andalúz rizottó
Andalúz rizottó

Az olívaolajon a fokhagymát a tört csilivel megpirítom, hozzáadom a fűszerpaprikát, majd a hagymát. Szükség szerint kicsit öntök hozzá az alapléből. Miután a hagyma megpirult hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
Sütőben sült rántott karfiol
Sütőben sült rántott karfiol

Talán még jobb lett, mint a hagyományos verzió, Ropogós volt, de nem tocsogott az olajban.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándorné
Villás Fajita
Villás Fajita

Keverjük össze a fűszereket, daraboljuk össze (nagyon vékony darabokra) a megmosott húst. A húst és a fűszerek 3/4 részét keverjük össze a serpenyőben, és hagyjuk állni, míg felsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
 Egyszerű Rizottó
Egyszerű Rizottó

Mindent melegíts össze egy lábasban és készen is vagy! (Ha van a fagyasztóban eltéve előre megfőzött barnarizsed illetve konzerv vagy szintén előre megfőzött csicseriborsód, akk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk