-50 dkg sertéshús
-2 db tojás
-2 db zsemle
-2 kisk.paprika
-só
-8 ek. morzsa
-20 dkg sajt
-10 dkg krémsajt
-5 dl tejfől
-1 ek. mustár
-2 ek. liszt
-1 dl víz
-2 dl tej
-5 dkg vaj
-5 dl olaj
hús+zsemle+tojás+4 ek. morzsa+fűszer+p.paprika--gombócót csinálunk+morzsába forgatom.
tejfől+víz+tej+krémsajt+liszt+mustár--kikeverem+reszelt sajt--fűszer.
Tepsibe--vaj-sajtszósz-húspogácsa-sajtszósz.
A burgonyákat megmossuk, bedörzsöljük olajjal és megsózzuk. Egy hőálló edénybe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, amíg megpuhulnak. A húst villával szála...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA heréket lehártyázom, letisztítom. Az olajban sárgára fonnyasztom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott heréket. Sózom, majd időnként kevergetve, a folyadékot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA french toast, vagyis édes bundás kenyér készítéséhez szeleteld fel a kenyeret vagy kalácsot ugyanúgy, ahogy egy rendes bundás kenyérhez tennéd. Ha kenyérből készíted, akkor ehhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt – egészben hagyva – sós, vegetás vízben félpuhára főzünk. A darált húshoz hozzákeverjük a tojást, zsemlemorzsát és a jól kinyomkodott zsömlét. Ízesítjük egy fej nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű