menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott zöldbab


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 50 deka darált marhahús
- 50 deka zöld hüvelyű zöldbab
- ízlés szerint rizs, vagy köles
- tejföl
- sajt
- só
- fehér bors
- hagyma
- fokhagyma
- étolaj, vaj

Elkészítés:


A darált húst ledinsztelt hagymán és fokhagymán fehérre pirítjuk, sóval borssal ízesítjük, esetleg chili porral. Félretesszük. A babot megtisztítjuk és vajon egy kevés vízzel puhára főzzük, sóval és fehér borssal ízesítjük. A rizst vagy kölest kifőzzük.
A tejfölt sajttal és fűszerekkel kikeverjük.

A tepsi alját kiolajozzuk, egy réteg hús, egy réteg rizs, egy réteg zöldbab, egy réteg sajtos-tejföl, és ezt még egyszer megismételjük. Fólia alatt 170C fokon 45 percig sütjük, utána levesszük a fóliát és 15 percig pirítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hús és a zöldbab levéből csak nagyon kevés kerüljön a tepsibe, mert a sütőben felforrva elég nagy rumlit csinál.

Rakott zöldbab

Kinek a kedvence ez a recept?


Dósa Gergely
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pityókás egytál
Pityókás egytál

A húst egyforma kockákra vágjuk. A póréhagymát és a vöröshagymát karikára szeleteljük. A sárgarépát és a zellert kockákra vágjuk. A zöldbabot összevágjuk. A fejes káposztát durvár...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

Egy közepes nagyságú tálban keverd össze a darált húst, a nagyon apróra vágott hagymát, a nyers rizst, a tojást, a sót, a borsot és a pirospaprikát. Dolgozd össze jó alaposan, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Florentin tojás camembert mártással
Florentin tojás camembert mártással

1) Kesudiós sajtkrém összeállítása Egy forró, száraz serpenyőben lepirítjuk a kesudiót. Az érett, lágy camembert sajtot darabokra tépkedjük és hozzáadjuk a kesudióhoz. Felöntjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tányérhús almamártással
Tányérhús almamártással

A húsokat és a csontot alaposan megmossuk. A csont végét sóval vastagon bedörzsöljük, (így nem jön ki a velő). A húsokat és a csontot hideg vízben feltesszük főni (alacsony lángon...

Elkészítési idő: 240 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk