Családireceptkönyv.hu

Rakott zöldbab


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 50 deka darált marhahús
- 50 deka zöld hüvelyű zöldbab
- ízlés szerint rizs, vagy köles
- tejföl
- sajt
- só
- fehér bors
- hagyma
- fokhagyma
- étolaj, vaj

Elkészítés:


A darált húst ledinsztelt hagymán és fokhagymán fehérre pirítjuk, sóval borssal ízesítjük, esetleg chili porral. Félretesszük. A babot megtisztítjuk és vajon egy kevés vízzel puhára főzzük, sóval és fehér borssal ízesítjük. A rizst vagy kölest kifőzzük.
A tejfölt sajttal és fűszerekkel kikeverjük.

A tepsi alját kiolajozzuk, egy réteg hús, egy réteg rizs, egy réteg zöldbab, egy réteg sajtos-tejföl, és ezt még egyszer megismételjük. Fólia alatt 170C fokon 45 percig sütjük, utána levesszük a fóliát és 15 percig pirítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hús és a zöldbab levéből csak nagyon kevés kerüljön a tepsibe, mert a sütőben felforrva elég nagy rumlit csinál.

Rakott zöldbab

Kinek a kedvence ez a recept?


Dósa Gergely
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bajor nokedli - zöldhagymával
Bajor nokedli - zöldhagymával

Kifőzzük a nokedlit. A hagymát karikára vágjuk, a sonkát kis kockákra. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát (újhagymát zölddel együtt), ha már majdnem kész, rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lusta pizzatészta
Lusta pizzatészta

1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Töltött paprika pulykából recept
Töltött paprika pulykából recept

A húst a rizzsel, tojással és fűszerekkel összekeverjük és nem túl nagy gombócokat formázunk belőle.A gombócokat lisztbe forgatom, és úgy teszem bele a paradicsomlébe. Ezzel a haba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Székelykáposzta
Székelykáposzta

A húst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól. A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a kockára vágott hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk