500g csirkemell
1ek olívaolaj
1ek fokhagyma
1/3 csésze vöröshagyma
1 csésze barnarizs
2+1/2 tyúkhúsleves
300g sült édesburgonya
1/3 csésze tejszín
1 csésze fagyasztott borsó
só, bors
Melegítsd elő a sütőt 210C°-ra. Ha nincs maradék sült burgonyád, süsd a sütőben 45 percig.
A csirkét kis olajon pirítsd meg, kb 8-10 percet, majd rakd félre. Pirítsd meg a hagymákat is, 2-3 perc.
Add hozzá a rizst, 2 csésze levest, közepes lángon főzd 30 percet. Ha szükséges, adj hozzá közben vizet/levest.
Ha megvan, add hozzá a héj nélküli édesburgonyát, a tejszínnel együtt. Keverd amíg nem lesz sima, majd add hozzá a csirkét és a maradék levest. Ízesítsd sóval, borssal és főzd még 6-8 percet.
Add hozzá a borsót, forrald össze és főzd még 6-8 percet.
A krumplit héjában megfőzzük, majd ha langyosra hűlt, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, vékonyra szeleteljük (tojásszeletelővel a legjobb)....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal. A tepsi aljára nyers karikára szeletelt pityókát helyezünk. A tetejére darált húst szórunk vagy karikára vágott kolbászt helyezünk. Rára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt húst előző nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap a levet leöntjük róla és 2 liter hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira meg nem puhu...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. A sajt önmagában elég sós, így nem igényel külön sózást. Annyi zsemlemorzsát keverünk csak hozzá, hogy könnyen golyókat tud...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű