500g csirkemell
1ek olívaolaj
1ek fokhagyma
1/3 csésze vöröshagyma
1 csésze barnarizs
2+1/2 tyúkhúsleves
300g sült édesburgonya
1/3 csésze tejszín
1 csésze fagyasztott borsó
só, bors
Melegítsd elő a sütőt 210C°-ra. Ha nincs maradék sült burgonyád, süsd a sütőben 45 percig.
A csirkét kis olajon pirítsd meg, kb 8-10 percet, majd rakd félre. Pirítsd meg a hagymákat is, 2-3 perc.
Add hozzá a rizst, 2 csésze levest, közepes lángon főzd 30 percet. Ha szükséges, adj hozzá közben vizet/levest.
Ha megvan, add hozzá a héj nélküli édesburgonyát, a tejszínnel együtt. Keverd amíg nem lesz sima, majd add hozzá a csirkét és a maradék levest. Ízesítsd sóval, borssal és főzd még 6-8 percet.
Add hozzá a borsót, forrald össze és főzd még 6-8 percet.
A rizst megfőzzük. A lencsét a hagymával, babérlevéllel, majorannával, borsikafűvel puhára főzzük. Amikor a rizs megfőtt, keverjük össze a lencsével és a petrezselyem zöldjével....
Elkészítési idő:Toci ceapa si mararul , apoi pisezi usturoiul. Dai cartofii si morcovul pe razatoare, inmoi felia de paine in putin lapte sau apa, apoi le storci bine . Amesteci cu carnea tocat...
Elkészítési idő:A körmöt , a farkot kb egyforma darabokra vágjuk,a többi húst kicsit nagyobb kockára. Megolvasztjuk a zsírt, beletesszük az összevágott húsokat, megsózzuk,borsozzuk bőven,és fedő...
Elkészítési idő: