A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg.
Szórd bele a pirospaprikát, alaposan forgasd össze, majd az egészet keverd a darált húshoz.
Add hozzá a megtisztított rizst is - nem kell megfőzni -, és sóval, borssal ízesítsd, ízlésed szerint.
2 tojást üss rá, és keverd össze.
A káposztát tedd forrásban lévő vízbe, és hagyd, hogy megpuhuljon.
Amikor lecsepegett, töltsd meg a húsos-rizses keverékkel, és a végeit úgy tekerd be, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle.
A savanyított káposztát szórd egy fazék aljába.
Fektesd rá a tekercseket, és annyi vízzel engedd fel, amennyi pont ellepi a káposztákat.
Amikor a víz elkezd gyöngyözni, öntsd rá a sűrített paradicsomot, és egészen addig főzd, míg a töltelék elkészül benne.
Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy kiveszel egyet a tetejéről, és megkóstolod.
Végül tejföllel leöntve tálald. Ha nagyon szereted a hagymát, akár azzal is díszítheted.
A gombóc hozzávalóit keverjük el, majd formázzunk belőle golyókat. Forró olajon süssük át ezeket, majd tegyük félre. Közben készítsük el a szószt: a megmaradt olajon pirítsuk meg a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát kissé besózzuk, őrölt borssal megszórjuk. Egy hőálló tálban elkeverjük a tejet a tejföllel. Beleszórjuk a zúzott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük héjában, valamint a tojásokat is feltesszük főni, 10 percre. Ha megfőttek, a tojást hideg vízbe tesszük, a krumplira is engedünk, majd ha már kicsit hűlt, megh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót (ehhez jobb a kicsit levesesebb, mint a száraz) összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a puha vajat és a búzadarát. A zöldfűszereket és a sót szórjuk bele ízlés szerint,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű