A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg.
Szórd bele a pirospaprikát, alaposan forgasd össze, majd az egészet keverd a darált húshoz.
Add hozzá a megtisztított rizst is - nem kell megfőzni -, és sóval, borssal ízesítsd, ízlésed szerint.
2 tojást üss rá, és keverd össze.
A káposztát tedd forrásban lévő vízbe, és hagyd, hogy megpuhuljon.
Amikor lecsepegett, töltsd meg a húsos-rizses keverékkel, és a végeit úgy tekerd be, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle.
A savanyított káposztát szórd egy fazék aljába.
Fektesd rá a tekercseket, és annyi vízzel engedd fel, amennyi pont ellepi a káposztákat.
Amikor a víz elkezd gyöngyözni, öntsd rá a sűrített paradicsomot, és egészen addig főzd, míg a töltelék elkészül benne.
Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy kiveszel egyet a tetejéről, és megkóstolod.
Végül tejföllel leöntve tálald. Ha nagyon szereted a hagymát, akár azzal is díszítheted.
A lencsét egy éjszakára vagy legalább 4-5 órára bő, hideg vízbe áztatjuk. Leszűrjük, és friss vízzel felöntve feltesszük főni, forrás után közepesre mérsékeljük a lángot, és 10 per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vágjuk apró kockákra a szalonnát, a meghámozott krumplit, a paprikát, a hagymát és a paradicsomot. A kolbászt karikázzuk, a húst kockázzuk fel. 2. A szalonnát süssük zsírjára,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. A krumplikat meghámozzuk, kettévágjuk, kikanyarítjuk a közepét. 2. Tepsibe kb. 1 dl olajat öntünk, a krumplikat egymás mellé rakjuk. 3. A darált húst fűszerezzük sóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy magas tálban a lisztet, sütőport, sót, tejet, olajat, és a felvert tojást összekeverjük. A kész tésztát merőkanállal öntsük a forró, kivajazott palacsinta sütőbe. A palacsinta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű