Céklatócsni
• 100g cékla 
• 1 db sárgarépa
• 5 dkg petrezselyemzöld apróra vágva
• 1 kis fej vöröshagyma reszelve
• 1 púpos evőkanál zabliszt
• 1 db tojás
• 1/2 tk. őrölt kömény
• só, bors, gyömbérpor ízlés szerint
• 1 tk. citromlé
• 2 ek kókuszolaj
Elkészítés:
1. Reszeld egy nagy tálba a céklát egy nagyobb lyukú reszelő segítségével. Szórd meg himalája sóval és hagyd pihenni 10 percet, majd kézzel facsard ki a lét amit a só vont ki belőle.
2. Hasonlóan reszeld le a hagymát és a répát, valamint vágd apróra a petrezselyemzöldet. Az lereszelt zöldségeket jól keverd el az összes többi hozzávalóval (kivétel a zsiradék) és lefedve hagyd állni 10 percig. Ha kicsit nedves tegyél még hozzá zablisztet.
3. A kókuszzsírt forrósítsd fel egy serpenyőben. Kézzel formázz kis tócsnikat a céklás masszából és süsd oldalanként 3-3 percig. Kivéve tedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsírtól megszabadulj.
+tipp: Ha már jól megy akkor süthetsz nagyobb tócsnikat is palacsintasütővel, amiket változatosan megtöltve még finomabb ételt kapsz.
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa egy igazán finom, húsmentes vacsorára vágysz, ezt érdemes készítened! A félig megfőzött krumplit vágd be a tetején, halmozd bele a kedvenc zöldségeidet, minden kupacra tégy egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzöm sós vízben a megpucolt krumplit.Kicsi olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát.A gázról levéve pirospaprikát adok a hagymához.A megfőtt krumplit leszűröm, összetöröm....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és a paprikát vágd egészen apró kockákra, majd olíva olajon dinszteld meg. Először a hagymát, majd néhány perc után a paprikát is tedd hozzá. Majd add hozzá a paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű