Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gyors zabos pizzás tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 120 g zabpehelyliszt
• 50 g búzasikér
• 1 bő evőkanál olvasztott kókuszolaj
• kb. 130 g langyos víz
• 1 kk só
• 1 tk porélesztő
• Töltelék:
• 1 kis doboz sűrített paradicsom (70 grammos konzerv)
• só, bors, olaszos fűszerkeverék, egy csipetnyi édesítő
• ízlés szerinti reszelt sajt (nálam kb. 40 g light mozzarella)
• Tetejére kenéshez: tojás

Elkészítés:


A tésztához a zabpehelylisztet, búzasikért, élesztőt elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, a kókuszolajat és összegyúrjuk. Letakarva kb. 15-20 percet pihentetjük. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük (ízlés szerinti sózzuk, fűszerezzük). Én most nem a szokásos passzírozott paradicsomot használtam, hanem (Aranyfácán) sűrített paradicsomkonzervet. A tésztát kinyújtjuk (kb. 25×25 cm-esre), lekenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk reszelt sajttal, és félbehajtjuk, majd késsel vagy pizzavágóval csíkokra vágjuk, megcsavarjuk, lekenjük tojással és előmelegített sütőben megsütjük. (Gázsütőben 5-ös fokozaton – ez kb. 190 fok – kb. 18-20 percig sütöttem. 8 db lett ebből az adagból.)

Trükkök, tippek, praktikák:


Szénhidrát és kalória:
Az egész adag: 96 g ch és 945 kcal.
8 db esetén, 1 db: 12 g ch és 118 kcal.
100 grammra kiszámolva: 26 g ch és 260 kcal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
kakaós csiga
kakaós csiga

: Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Császárzsemle
Császárzsemle

A tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, de nem futtatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a vizet, az élesztős te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós pogi
Túrós pogi

1 dl tejben feloldom az élesztőt. A hozzávalókat a robotgép dagasztókarjával összedolgozom, ha száraz, akkor hozzáadom a maradék fél dl tejet. Nejlonnal fedve hűtőbe teszem legaláb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
359. Tejes kifli
359. Tejes kifli

Az élesztőt a langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ha száraz élesztővel dolgozunk, ezt a lépést kihagyva, a liszthez keverjük az élesztőt és úgy dolgozunk vele. A l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk