menu

Családireceptkönyv.hu

Gyors zabos pizzás tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 120 g zabpehelyliszt
• 50 g búzasikér
• 1 bő evőkanál olvasztott kókuszolaj
• kb. 130 g langyos víz
• 1 kk só
• 1 tk porélesztő
• Töltelék:
• 1 kis doboz sűrített paradicsom (70 grammos konzerv)
• só, bors, olaszos fűszerkeverék, egy csipetnyi édesítő
• ízlés szerinti reszelt sajt (nálam kb. 40 g light mozzarella)
• Tetejére kenéshez: tojás

Elkészítés:


A tésztához a zabpehelylisztet, búzasikért, élesztőt elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, a kókuszolajat és összegyúrjuk. Letakarva kb. 15-20 percet pihentetjük. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük (ízlés szerinti sózzuk, fűszerezzük). Én most nem a szokásos passzírozott paradicsomot használtam, hanem (Aranyfácán) sűrített paradicsomkonzervet. A tésztát kinyújtjuk (kb. 25×25 cm-esre), lekenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk reszelt sajttal, és félbehajtjuk, majd késsel vagy pizzavágóval csíkokra vágjuk, megcsavarjuk, lekenjük tojással és előmelegített sütőben megsütjük. (Gázsütőben 5-ös fokozaton – ez kb. 190 fok – kb. 18-20 percig sütöttem. 8 db lett ebből az adagból.)

Trükkök, tippek, praktikák:


Szénhidrát és kalória:
Az egész adag: 96 g ch és 945 kcal.
8 db esetén, 1 db: 12 g ch és 118 kcal.
100 grammra kiszámolva: 26 g ch és 260 kcal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Útifűmaghéjas csodakenyér
Útifűmaghéjas csodakenyér

1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra. 2. Ha nem szilikonos formát használsz, béleld ki sütőpapírral az edényedet. 3. Az útifűmaghéjra öntsd rá a vizet és tedd félre. 10-15 percen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Szódás lángos
Szódás lángos

Lisztbe belemorzsoljuk az èlesztőt ès a többi alapanyagokkal együtt szódavíz hozzáadásával közepes kemènysègű tèsztát dagasztunk , tetejèt megkenjük ètolajjal letakarva 3, szorosá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
szatmári sós kifli
szatmári sós kifli

Elkészítése: A liszthez adtam az élesztőt tojást sót és a tejjel jó lágy tésztát dagasztottam. Amikor már jól összeállt a tészta akkor tettem hozzá még az olvasztott margarint am...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ferge Éva
Hagyományos kakaós csiga
Hagyományos kakaós csiga

A robotgép dagasztó fejét használva (vagy kézzel) a lisztet, a csipet sót, cukrot és az elmorzsolt élesztőt összeforgatjuk, majd beletesszük az egész tojást és a plusz egy tojássár...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk